Citromos félholdak

Egyik kedvenc citromos süteményem! Ezzel az édességgel szívesen zárok minden étkezést, és nemcsak ünnepek alkalmával készítem, hanem szívesen dobom fel vele a hétvégéket és az egyszerű hétköznapokat is. A félholdak kivágása során keletkezik némi „melléktermék”, de ezeket egész egyszerűen egy tányérra pakolom, és mivel a süti nagyon finom, a család még tálalás előtt lecsap rá, így nagyon gyorsan elfogy.

Hozzáadta:, 23.10.2017
Kategória: Sütemények, Karácsony, Desszertek
Recept Citromos félholdak

Hozzávalók

Tészta:
180 gporcukor
180 gvaj
4 dbtojás
200 gbúzafinomliszt
Citromos öntet:
300 gporcukor
4 ev. kanálcitromlé
3 ev. kanálforró víz

Elkészítés menete

  1. Citromos öntet: 
    A cukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a citrom levét és a vizet, majd jó alaposan elkeverjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A vajat a cukorral habosra, lágyra verjük, hozzáadjuk a tojást és ismét alaposan eldolgozzuk.
  3. A vajas alapba belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. 180 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 10 perc, sütés közben nem árt figyelni.
  5. Még melegében megkenjük a citromos öntettek, kihűtjük, ezt jövetően pedig kivágjuk a félholdakat.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra