TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Citromos félholdak
Citromos félholdak
Recept Citromos félholdak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyik kedvenc citromos süteményem! Ezzel az édességgel szívesen zárok minden étkezést, és nemcsak ünnepek alkalmával készítem, hanem szívesen dobom fel vele a hétvégéket és az egyszerű hétköznapokat is. A félholdak kivágása során keletkezik némi „melléktermék”, de ezeket egész egyszerűen egy tányérra pakolom, és mivel a süti nagyon finom, a család még tálalás előtt lecsap rá, így nagyon gyorsan elfogy.

Viki78    ·   23.10.2017

Citromos félholdak

Egyik kedvenc citromos süteményem! Ezzel az édességgel szívesen zárok minden étkezést, és nemcsak ünnepek alkalmával készítem, hanem szívesen dobom fel vele a hétvégéket és az egyszerű hétköznapokat is. A félholdak kivágása során keletkezik némi „melléktermék”, de ezeket egész egyszerűen egy tányérra pakolom, és mivel a süti nagyon finom, a család még tálalás előtt lecsap rá, így nagyon gyorsan elfogy.

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

180 g
porcukor
180 g
vaj
4 db
tojás
200 g
búzafinomliszt

Citromos öntet:

300 g
porcukor
4 ev. kanál
citromlé
3 ev. kanál
forró víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. Citromos öntet: 
    A cukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a citrom levét és a vizet, majd jó alaposan elkeverjük.
  2. A vajat a cukorral habosra, lágyra verjük, hozzáadjuk a tojást és ismét alaposan eldolgozzuk.
  3. A vajas alapba belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  4. 180 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 10 perc, sütés közben nem árt figyelni.
  5. Még melegében megkenjük a citromos öntettek, kihűtjük, ezt jövetően pedig kivágjuk a félholdakat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása