TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Citromos-mákos kenyér
Citromos-mákos kenyér
Recept Citromos-mákos kenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.10.2019

Citromos-mákos kenyér

Imádom házasítani az egyes ízeket, textúrákat. Ennek egyik remek példája a citromos-mákos kenyér. Nem titok, a tésztákába darált mák és citrom kerül (leve és reszelt héja). A gondosan összeállított tésztát kenyér sütőformába tettem, majd miután megsült, citromos-porcukros öntettel kentem meg. Díszítésnek még pár szelet citrom kerülhet a tetejére, és el is készült a finomság. Csak ajánlani tudom! Szerző: Petra

35 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
200 g
porcukor
80 g
olvasztott vaj
125 ml
habtejszín
1 db
citrom reszelt héja és leve
170 g
búzafinomliszt
10 g
darált mák
1 csomag
sütőpor
csipet só

Öntet:

200 g
porcukor
3 ev. kanál
citromlé
2 ev. kanál
forró víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tejszínt, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan eldolgozzuk.
  2. Ezután belekeverjük a mákkal, sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet. A kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt kenyér sütőformába tesszük (30x11 cm), elegyengetjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük és kifordítjuk a sütőformából.
  4. Elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, ezzel kenjük meg a kenyerünk tetejét. Az öntet helyett akár fehér csokoládét, vagy ha éppen kapni, citromos csokoládét, esetleg citromos öntetet is használhatunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása