Citromos-mákos kenyér

Recept Citromos-mákos kenyér

Hozzáadta: TopPetra, 3.10.2019

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom házasítani az egyes ízeket, textúrákat. Ennek egyik remek példája a citromos-mákos kenyér. Nem titok, a tésztákába darált mák és citrom kerül (leve és reszelt héja). A gondosan összeállított tésztát kenyér sütőformába tettem, majd miután megsült, citromos-porcukros öntettel kentem meg. Díszítésnek még pár szelet citrom kerülhet a tetejére, és el is készült a finomság. Csak ajánlani tudom! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.10.2019

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
200 gporcukor
80 golvasztott vaj
125 mlhabtejszín
1 dbcitrom reszelt héja és leve
170 gbúzafinomliszt
10 gdarált mák
1 csomagsütőpor
csipet só

Öntet:

200 gporcukor
3 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálforró víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tejszínt, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan eldolgozzuk.
  2. Ezután belekeverjük a mákkal, sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet. A kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt kenyér sütőformába tesszük (30x11 cm), elegyengetjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük és kifordítjuk a sütőformából.
  4. Elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, ezzel kenjük meg a kenyerünk tetejét. Az öntet helyett akár fehér csokoládét, vagy ha éppen kapni, citromos csokoládét, esetleg citromos öntetet is használhatunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás