Citromos-mákos kenyér
Imádom házasítani az egyes ízeket, textúrákat. Ennek egyik remek példája a citromos-mákos kenyér. Nem titok, a tésztákába darált mák és citrom kerül (leve és reszelt héja). A gondosan összeállított tésztát kenyér sütőformába tettem, majd miután megsült, citromos-porcukros öntettel kentem meg. Díszítésnek még pár szelet citrom kerülhet a tetejére, és el is készült a finomság. Csak ajánlani tudom! Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
200 gporcukor
80 golvasztott vaj
125 mlhabtejszín
1 dbcitrom reszelt héja és leve
170 gbúzafinomliszt
10 gdarált mák
1 csomagsütőpor
csipet só
Öntet:
200 gporcukor
3 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálforró víz
- A tojásokat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tejszínt, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan eldolgozzuk.
- Ezután belekeverjük a mákkal, sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet. A kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt kenyér sütőformába tesszük (30x11 cm), elegyengetjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük és kifordítjuk a sütőformából.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Citrónovo - makový chlebíček.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS