Cordon bleu kicsit másképp

A sajttal és sonkával töltött hússzelet a konyhámban egy megunhatatlan csemege. Erre ékes bizonyíték, hogy a család folyamatosan ezt kéri tőlem ebédre vagy vacsorára. Én is nagyon szeretem, de legutóbb próbáltam egy kis csavart is vinni a fogásba. A cordon blue klasszikus módon készült el, sertéshúsból, minőségi füstölt sonkából és karakteres sajtból, bepaníroztam és kirántottam. Ezután jött az újítás: az elkészült, rántott hússzeleteket sütőtálba tettem, majd meglocsoltam a tejfölös-tojásos-fehérboros mártással. 180 fokon további 15-20 percig sütöttem, majd tálaltam a családnak. Nagy sikert arattam a kicsit másképp készült cordon bleu-vel.

Hozzáadta:, 23.7.2017
Kategória: Főételek
Recept Cordon bleu kicsit másképp

Hozzávalók

sertéstarja
füstölt sonka
kemény sajt
só, bors
ételízesítő
Panír:
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
Szükségünk lesz még:
300 mltejföl
2 dbtojás
100 mlszáraz fehérbor
csipet só

Elkészítés menete

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint ételízesítővel megszórjuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. Minden egyes vékonyra klopfolt hússzeletre ráteszünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd a hússzeletet félbehajtjuk, fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. A hússzeletet klasszikus módon bepanírozzuk – liszt, tojás, zsemlemorzsa.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A bepanírozott hússzeletet forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. A rántott tekercseket sütőtálba tesszük és meglocsoljuk a szósszal: a tejfölt és a tojást elkeverjük, egy kevés sóval ízesítjük, hozzáadjuk a bort, még egyszer jó alaposan eldolgozzuk, és már kész is.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  6. 180 fokon készre sütjük.