Cordon bleu kicsit másképp
A sajttal és sonkával töltött hússzelet a konyhámban egy megunhatatlan csemege. Erre ékes bizonyíték, hogy a család folyamatosan ezt kéri tőlem ebédre vagy vacsorára. Én is nagyon szeretem, de legutóbb próbáltam egy kis csavart is vinni a fogásba. A cordon blue klasszikus módon készült el, sertéshúsból, minőségi füstölt sonkából és karakteres sajtból, bepaníroztam és kirántottam. Ezután jött az újítás: az elkészült, rántott hússzeleteket sütőtálba tettem, majd meglocsoltam a tejfölös-tojásos-fehérboros mártással. 180 fokon további 15-20 percig sütöttem, majd tálaltam a családnak. Nagy sikert arattam a kicsit másképp készült cordon bleu-vel.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 23.7.2017
Kategória: Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
sertéstarja
füstölt sonka
kemény sajt
só, bors
ételízesítő
Panír:
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
Szükségünk lesz még:
300 mltejföl
2 dbtojás
100 mlszáraz fehérbor
csipet só
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint ételízesítővel megszórjuk.
- Minden egyes vékonyra klopfolt hússzeletre ráteszünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd a hússzeletet félbehajtjuk, fogpiszkálóval rögzítjük.
- A hússzeletet klasszikus módon bepanírozzuk – liszt, tojás, zsemlemorzsa.
- A bepanírozott hússzeletet forró olajban aranyszínűre sütjük.
- A rántott tekercseket sütőtálba tesszük és meglocsoljuk a szósszal: a tejfölt és a tojást elkeverjük, egy kevés sóval ízesítjük, hozzáadjuk a bort, még egyszer jó alaposan eldolgozzuk, és már kész is.
- 180 fokon készre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cordon bleu trochu jinak.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Cordon bleu mal anders an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS