TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Croissant diós töltelékkel - Fotókkal
Croissant diós töltelékkel - Fotókkal
Recept Croissant diós töltelékkel - Fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   2.11.2017

Croissant diós töltelékkel - Fotókkal

Sokáig azt hittem, hogy a croissant elkészítése egy nagyon bonyolult művelet, egészen addig, amíg ki nem próbáltam ezt a receptet. A croissant diós töltelékkel felkerült az otthoni, gyakran elkészítendő édességek listájára. Készítettem már gyümölcsös, csokoládés és nutellás töltelékkel is, de nálunk a diós a nyerő. Érdemes kipróbálni!

Alapanyagok

Kovász:

85 ml
tej
1 kv. kanál
kristálycukor
7 g
élesztőpor

Tészta:

500 g
rétesliszt
200 ml
langyos tej
2 db
tojás sárgája
50 g
kristálycukor
120 g
vaj
1 ev. kanál
vaníliacukor
csipet só
1 db
citrom vagy narancs reszelt héja

Töltelék:

75 g
porcukor
60 ml
víz
30 g
vaj
125 g
darált dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Elkeverjük, majd langyos helyre tesszük pihenni.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a csipet sóval, kristálycukorra, vaníliacukorral és a reszelt citrom vagy narancs héjával. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kovászt, majd apránként a 200 m tejet és a puha, kockára vágott vajat. A tésztát simára dolgozzuk, ha jó, akkor a kézhez nem ragad.
  3. A tésztát liszttel megszórjuk, és meleg helyre tesszük (addig kelesztjük, míg nagyjából a térfogata duplája nem lesz).
  4. Elkészítjük a tölteléket. A vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felolvasztjuk. Ha felolvadt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat. Ha a vaj felolvadt (folyamatosan keverjük), hozzáadjuk a diót. Jól elkeverjük és kihűtjük.
  5. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, kis téglalap alakokat vágunk belőle. A téglalapok egyik felét fél centiméterenként hosszában bevágjuk (ahogy az a képen is látható), a másik felére pedig egy kanál töltelék kerül. A téglalapokat felcsavarjuk, lehetőleg úgy, hogy a bevagdosott rész kerüljön felülre.
  6. A croissantokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Egy fóliával letakarjuk és még kb. 30 percig pihentetjük.
  7. A süteményeket felvert tojássárgával megkenjük, majd 175 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  8. A kész croissantokat kihűtjük, porcukorral megszórjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása