TopReceptek.hu Péksütemények Csak víz, liszt és olaj. Pár perc, és már kész is a legjobb kenyérhelyettesítő.
Csak víz, liszt és olaj. Pár perc, és már kész is a legjobb kenyérhelyettesítő.
Recept Csak víz, liszt és olaj. Pár perc, és már kész is a legjobb kenyérhelyettesítő.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.9.2021

Csak víz, liszt és olaj. Pár perc, és már kész is a legjobb kenyérhelyettesítő.

Ez a megoldás néha életmentő! Ha nincs otthon kenyér, akkor gyorsan el lehet készíteni ezt a finomságot. Akár meg is tölthetjük, a befejezés már csak rajtunk múlik. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
350 g
búzafinomliszt
2 ev. kanál
olaj
200 ml
forró víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat és a forró vizet, elkeverjük.
  2. Tésztát gyúrunk, cipóvá formázzuk, amit fóliába csomagolunk, és 20 percig pihentetjük. Ezután a tésztát 8 kisebb adagra szedjük, mindegyikből kis golyót formázunk, majd lefedjük.
  3. Kb. 10 percig pihentetjük.
  4. Mindegyik kis tésztaadagból vékony lapokat, korongokat formázunk. Forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát készre sütjük. Sütés közben gyönyörűen felfújódnak. Miután megsültek, félbe vágjuk és tölthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása