Csak víz, liszt és olaj. Pár perc, és már kész is a legjobb kenyérhelyettesítő.

Recept Csak víz, liszt és olaj. Pár perc, és már kész is a legjobb kenyérhelyettesítő.

Hozzáadta: TopPetra, 6.9.2021

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a megoldás néha életmentő! Ha nincs otthon kenyér, akkor gyorsan el lehet készíteni ezt a finomságot. Akár meg is tölthetjük, a befejezés már csak rajtunk múlik. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 6.9.2021

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

350 gbúzafinomliszt
2 ev. kanálolaj
200 mlforró víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat és a forró vizet, elkeverjük.
  2. Tésztát gyúrunk, cipóvá formázzuk, amit fóliába csomagolunk, és 20 percig pihentetjük. Ezután a tésztát 8 kisebb adagra szedjük, mindegyikből kis golyót formázunk, majd lefedjük.
  3. Kb. 10 percig pihentetjük.
  4. Mindegyik kis tésztaadagból vékony lapokat, korongokat formázunk. Forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát készre sütjük. Sütés közben gyönyörűen felfújódnak. Miután megsültek, félbe vágjuk és tölthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás