TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Családi kincs – egyszerű savanyított zöldségkeverék, befőzés nélkül
Családi kincs – egyszerű savanyított zöldségkeverék, befőzés nélkül
Recept Családi kincs – egyszerű savanyított zöldségkeverék, befőzés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.6.2022

Családi kincs – egyszerű savanyított zöldségkeverék, befőzés nélkül

Ezt a salátát minden évben elkészítem, pár üveggel kerül az éléskamrába télre. Mi imádjuk az elkészítésen nem bonyolult, ráadásul nem kell még befőzni sem. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
paprika (zöld)
2 kg
paradicsom
1 kg
uborka
1 kg
sárgarépa
1 kg
vöröshagyma
250 ml
olaj
7 evőkanál
ocet (8-10%)
6 evőkanál
kristálycukor
6 evőkanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zöldséget megmossuk, megszárítjuk. Felaprítjuk, majd edénybe tesszük. Hozzáadjuk az olajat, cikrot, sót. Az így előkészített zöldséget legalább 4 órát pihentetjük.
  2. A zöldség 4 óra alatt levet enged. Edénybe tesszük, majd kis lángon addig melegítjük, amíg fel nem forr. Hozzáadjuk az ecetet, további 5 percig főzzük. Levesszük a lángról és még forrón steril üvegbe töltjük.
  3. Az üvegeket alaposan lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
  4. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása