Csalamádé hidegen készítve

Recept Csalamádé hidegen készítve
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a csalamádét gyorsan össze lehet állítani. Persze a zöldség pihentetését nem ússzuk meg, és az üvegbe sem töltődik bele magától, de legalább a páclevet nem kell főzni és várni órákat a kihűlésre. Sőt, a csalamádét dunsztolni sem kell. Ennek a verziónak nincs titka, csupán annyi, hogy hidegen készül, és ez a pác kerül a zöldségekre (víz nélkül).

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

2,5 kgkáposzta
1 kgpaprika
1/2 kgvöröshagyma
1/2 kgsárgarépa
150 gkristálycukor
500 mlecet (8%)
100 mlolaj
1 csomagtartósító

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A káposztát és répát legyalultam. Hozzáadtam a vékonyra karikázott paprikát, a félholdra vágott vöröshagymát. A zöldségeket egy szép nagy tálba pakoltam és elkevertem.
  2. Az ecetet, olajat, cukrot és tartósítószert addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  3. Amikor a cukor feloldódott, ráöntjük a zöldségekre.
  4. A csalamádét egy éjszakán keresztük pihenni hagyjuk. Másnap steril üvegekbe pakoljuk. A tálbab megmaradt levet is beletöltjük az üvegekbe. Lefedjük, és már kész is. Dunsztolni nem szükséges.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás