Csalamádé hidegen készítve

Ezt a csalamádét gyorsan össze lehet állítani. Persze a zöldség pihentetését nem ússzuk meg, és az üvegbe sem töltődik bele magától, de legalább a páclevet nem kell főzni és várni órákat a kihűlésre. Sőt, a csalamádét dunsztolni sem kell. Ennek a verziónak nincs titka, csupán annyi, hogy hidegen készül, és ez a pác kerül a zöldségekre (víz nélkül).

Hozzáadta:, 18.7.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
Előkészítési idő:
Recept Csalamádé hidegen készítve

Hozzávalók

2,5 kgkáposzta
1 kgpaprika
1/2 kgvöröshagyma
1/2 kgsárgarépa
150 gkristálycukor
500 mlecet (8%)
100 mlolaj
1 csomagtartósító

Elkészítés menete

  1. A káposztát és répát legyalultam. Hozzáadtam a vékonyra karikázott paprikát, a félholdra vágott vöröshagymát. A zöldségeket egy szép nagy tálba pakoltam és elkevertem.
  2. Az ecetet, olajat, cukrot és tartósítószert addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  3. Amikor a cukor feloldódott, ráöntjük a zöldségekre.
  4. A csalamádét egy éjszakán keresztük pihenni hagyjuk. Másnap steril üvegekbe pakoljuk. A tálbab megmaradt levet is beletöltjük az üvegekbe. Lefedjük, és már kész is. Dunsztolni nem szükséges.