Csalamádé hidegen készítve

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
KÜLDÖTT KÉPEK
Ezt a csalamádét gyorsan össze lehet állítani. Persze a zöldség pihentetését nem ússzuk meg, és az üvegbe sem töltődik bele magától, de legalább a páclevet nem kell főzni és várni órákat a kihűlésre. Sőt, a csalamádét dunsztolni sem kell. Ennek a verziónak nincs titka, csupán annyi, hogy hidegen készül, és ez a pác kerül a zöldségekre (víz nélkül).
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
2,5 kgkáposzta
1 kgpaprika
1/2 kgvöröshagyma
1/2 kgsárgarépa
150 gkristálycukor
500 mlecet (8%)
100 mlolaj
1 csomagtartósító
- A káposztát és répát legyalultam. Hozzáadtam a vékonyra karikázott paprikát, a félholdra vágott vöröshagymát. A zöldségeket egy szép nagy tálba pakoltam és elkevertem.
- Az ecetet, olajat, cukrot és tartósítószert addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
- Amikor a cukor feloldódott, ráöntjük a zöldségekre.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS