TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Csavart bukta, a kedvencünk
Csavart bukta, a kedvencünk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   9.10.2021

Csavart bukta, a kedvencünk

Lágy csavart bukta, ami kicsit eltér a megszokottól. Édesen és sósan is tölthető, ki mit szeret.

55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1 kocka
élesztő
3 ev. kanál
kristálycukor
300 ml
tej
200 ml
víz
800 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 100 ml tejet felmelegítünk, adunk hozzá 3 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. 400 g lisztet, élesztőt, 200 ml tejet, 200 ml vizet tálba tesszük. Elkezdjük tésztává dolgozni, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi lisztet is, szükség szerint. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad a kezünkhöz.
  3. Lefedjük, fél órát kelesztjük. Kis adagokat szaggatunk ki, ezekből golyókat formázunk, majd a golyókat kinyújtjuk és a kedvenc töltelékünkkel megtöltjük. Felcsavarjuk.
  4. A kapott kis csavart buktákat olajos kézzel szorosan egymás mellé tesszük olajjal kikent tepsibe.
  5. 200 g vajat felolvasztunk, 100 g porcukorral elkeverjük, majd rálocsoljuk a buktákra.
  6. 20 percig tovább pihentetjük, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept