Csavart bukta, a kedvencünk

Recept Csavart bukta, a kedvencünk

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy csavart bukta, ami kicsit eltér a megszokottól. Édesen és sósan is tölthető, ki mit szeret.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kockaélesztő
3 ev. kanálkristálycukor
300 mltej
200 mlvíz
800 gbúzafinomliszt
200 gvaj
100 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 100 ml tejet felmelegítünk, adunk hozzá 3 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. 400 g lisztet, élesztőt, 200 ml tejet, 200 ml vizet tálba tesszük. Elkezdjük tésztává dolgozni, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi lisztet is, szükség szerint. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad a kezünkhöz.
  3. Lefedjük, fél órát kelesztjük. Kis adagokat szaggatunk ki, ezekből golyókat formázunk, majd a golyókat kinyújtjuk és a kedvenc töltelékünkkel megtöltjük. Felcsavarjuk.
  4. A kapott kis csavart buktákat olajos kézzel szorosan egymás mellé tesszük olajjal kikent tepsibe.
  5. 200 g vajat felolvasztunk, 100 g porcukorral elkeverjük, majd rálocsoljuk a buktákra.
  6. 20 percig tovább pihentetjük, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás