TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Csavart pizza, még a kezdők is megbirkóznak vele. Az egyik legjobb sós falatka, amit partira készíthet
Csavart pizza, még a kezdők is megbirkóznak vele. Az egyik legjobb sós falatka, amit partira készíthet
Recept Csavart pizza, még a kezdők is megbirkóznak vele. Az egyik legjobb sós falatka, amit partira készíthet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.2.2023

Csavart pizza, még a kezdők is megbirkóznak vele. Az egyik legjobb sós falatka, amit partira készíthet

Isteni kelt tészta, ami sütés után nagyon-nagyon puha. A tésztával egyszerű dolgozni, nem ragad, csak meg kell formázni. Tölteni ízlés szerint bármivel lehet, pl. sonkával, olívabogyóval, gombával, kukoricával... Cheddar sajtot használtam, de a gouda is tökéletes. Szerző: Karambola

55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok

Tészta:

200 ml (langyos)
tej
200 ml (langyos)
víz
100 ml
olívaolaj
1 db
tojás
1 kocka
élesztő
20 g
kristálycukor
700 g
rétesliszt
8 g

Töltéshez:

ízlés szerint
paradicsompüré
ízlés szerint
pizza fűszerkeverék
ízlés szerint
petrezselyemzöld
200 g
cheddar
ízlés szerint
sonka
40 g
olvasztott vaj

Kenéshez:

1 db
tojássárga
1 evőkanál
tej
szóráshoz
szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, tésztává dagasztjuk, lefedjük, 40 percet kelesztjük. Kelesztés után liszted nyújtódeszkára tesszük, két részre vágjuk.
  2. Mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk.
  3. Az egyiket paradicsompürével megkenjük, fűszerezzük, rászórjuk a reszelt sajtot, aprított petrezselyemzöldet, kockára vágott sonkát, további feltéteket.
  4. Rátesszük a másik tésztalapot, ujjunkkal lenyomkodjuk.
  5. Félbe vágjuk, majd 2-3 cm vastag csíkokra szeljük. Olvasztott vajjal megkenjük.
  6. Tengelye körül párszor megcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 10 percig pihentetjük. Sütés előtt felvert tojássárgával megkenjük (amibe egy kanál tejet is keverünk). Szezámmaggal megszórjuk.
  7. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük – sütés közben figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása