Csavart rikottafánk fahéjas cukorba forgatva

Hozzáadta: Viki78, 22.8.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A csavart rikottafánk fahéjas cukorba forgatva az egyik kedvencem. Nem hittem volna, hogy a fánkok világában valami újat lehet vinni, de ez a recept levett a lábamról. A lágy, omlós, ízes tészta, a finom fahéjas cukorral egyszerűen mesés. Annyira finom, hogy a fél kiló lisztből készült fánkok pillanatok alatt elfogynak. Ez az oka annak, hogy ha nekiállok az elkészítésének, akkor legalább dupla adagot készítek. Még így is nagy az esélye annak, hogy másnapra egy darab sem marad.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 22.8.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
500 gbúzafinomliszt
150 mltej
20 gkristálycukor
1 csomagszárított élesztő
3 dbtojás sárgája
25 gvaj
120 gricotta
csipet só
olaj sütéshez
fahéjas cukor beforgatáshoz
- Minden hozzávaló (az olajat kivéve) kitesszük az asztara és legalább 1 órát kint hagyjuk. Tapasztalatom szerint ha a hozzávalók azonos hőmérsékletűek, akkor a tészta gyorsabban és jobban is megkel.
- Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a ricottát, a velolvasztott vajat és a csipet só. Elkeverjük, hozzáöntjük a kovászt és az egészet sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, és egy órát kelesztjük. Ha azt szeretnénk, hogy a tészta gyorsabban megkeljen, akkor a tésztás edényt egy nagyobb, meleg vízzel teli tálba tesszük. Így gyorsabban megkel.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažené copánky obalené v skořicovém cukru.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Smażone warkocze obtoczone w cukrze cynamonowym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch In Zimtzucker gewälzte frittierte Hefezöpfe an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS