Csemegeuborka tartósítószer nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 9.7.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
KÜLDÖTT KÉPEK
Az uborkaszezon közeledik, és lassan kezdetét veszik a befőzések, savanyúságok időszaka. Nekem az egyik kedvencem az uborka, és mindig legalább 15 üveg szeletelt uborkát teszek el. A másik 15 a klasszikus uborka, de hát ízlések és pofonok... Tartósítószert nem használok, de még nem fordult elő, hogy megromlott volna. Persze az is igaz, hogy nem évekig áll a spájzban. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.7.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Lé:
300 mlecet
150 gkristálycukor
3 ev. kanálsó
Zöldséges alap:
4 kguborka
4 dbnagyobb sárgarépa
3 dbnagyobb vöröshagyma
ízlés szerint káposzta (elhagyható)
- A léhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, ráöntjük a zöldségekre, majd kb. 1 órát pihentetjük.
- Előkészítjük az üvegeket. Megtöltjük a csalamádéval, egészen az üveg szájáig, jó alaposan lezárjuk. Az üvegeket edénybe tesszük, annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy kb. az üvegek feléig érjen, majd felforraljuk. Miután a víz felforrt, 7 percig főzzük, majd kivesszük az üvegeket. Fejjel lefelé fordítjuk és kihűtjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší okurkový salát na zimu bez žádných konzervantů.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS