Csemegeuborka tartósítószer nélkül

Recept Csemegeuborka tartósítószer nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az uborkaszezon közeledik, és lassan kezdetét veszik a befőzések, savanyúságok időszaka. Nekem az egyik kedvencem az uborka, és mindig legalább 15 üveg szeletelt uborkát teszek el. A másik 15 a klasszikus uborka, de hát ízlések és pofonok... Tartósítószert nem használok, de még nem fordult elő, hogy megromlott volna. Persze az is igaz, hogy nem évekig áll a spájzban. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Lé:

300 mlecet
150 gkristálycukor
3 ev. kanál

Zöldséges alap:

4 kguborka
4 dbnagyobb sárgarépa
3 dbnagyobb vöröshagyma
ízlés szerint káposzta (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az uborkát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. Én szeletelőt használok, ezzel szerintem kényelmesebb és gyorsabb.
  2. A sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a hagyma héját eltávolítjuk, majd a hagymát féld alakúra vágjuk. Ízlés szerint akár káposztát is adhatunk hozzá, vékonyra vágva – én egy kisebb káposzta felét csíkoztam vékonyra.
  3. A léhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, ráöntjük a zöldségekre, majd kb. 1 órát pihentetjük.
  4. Előkészítjük az üvegeket. Megtöltjük a csalamádéval, egészen az üveg szájáig, jó alaposan lezárjuk. Az üvegeket edénybe tesszük, annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy kb. az üvegek feléig érjen, majd felforraljuk. Miután a víz felforrt, 7 percig főzzük, majd kivesszük az üvegeket. Fejjel lefelé fordítjuk és kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás