TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Cseresznye Cseresznyelekvár
Cseresznyelekvár
Recept Cseresznyelekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Bár még nincs itt a szezonja, érdemes későbbre is eltenni ezt a pompás receptet. Igazi luxus finomság!

TopPetra TopPetra    ·   23.3.2022

Cseresznyelekvár

Bár még nincs itt a szezonja, érdemes későbbre is eltenni ezt a pompás receptet. Igazi luxus finomság!

45 perc
Elkészítés
3 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
magozott cseresznye
500 g
befőzőcukor 2:1
1 kávéskanál
citromsav
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
3 perc
Sütés/főzés
  1. A cseresznyét pépesítjük, edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat. Kis lángon kezdjük melegíteni, forrástól számítva 2-3 percig főzzük.
  3. A még forró lekvárt üvegekbe töltjük, lefedjük, fejjel lefelé fordítjuk 5 percre. Visszafordítjuk, kihűtjük, tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása