Cseresznyelekvár

Recept Cseresznyelekvár

Hozzáadta: TopPetra, 23.3.2022

Kategória: Lekvárok, befőttek, Cseresznye, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Bár még nincs itt a szezonja, érdemes későbbre is eltenni ezt a pompás receptet. Igazi luxus finomság!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.3.2022

Kategória: Lekvárok, befőttek, Cseresznye, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgmagozott cseresznye
500 gbefőzőcukor 2:1
1 kávéskanálcitromsav

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cseresznyét pépesítjük, edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat. Kis lángon kezdjük melegíteni, forrástól számítva 2-3 percig főzzük.
  3. A még forró lekvárt üvegekbe töltjük, lefedjük, fejjel lefelé fordítjuk 5 percre. Visszafordítjuk, kihűtjük, tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás