Cseresznyés kevert sütemény

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2021
Kategória: Bukta, Édes főételek, Kevert sütemények, Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
A cseresznye az eper mellett a nyár egyik jellegzetes gyümölcse. Imádom, mert kicsi, édes, igazi játékos finomság, amiért a gyerekek is odavannak. Szerencsére egyre gyakrabban lehet boltokban kapni, egy kiadós kevert szelet elkészítése pedig már nem jelenthet különösebb gondot. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2021
Kategória: Bukta, Édes főételek, Kevert sütemények, Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
5 dbtojás
250 gkristálycukor
10 ev. kanálforró víz
10 ev. kanálolaj
350 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
csipetsó
cseresznye
- A tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd pedig a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk.
- A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt, magas falú tepsibe öntjük (42x32 cm). Rászórjuk a cseresznyét, amit ízlés szerint előtte akár lisztbe is forgathatunk (így nem esik le a tészta aljára, hanem szépen a felszínen marad).
- A cseresznyét a család imádja! A gyümölcsöt előtte jó alaposan megmossuk és kimagozzuk.
- 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, de érdemes saját sütőnkhöz is igazodni.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Třešňová bublanina.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS