TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Cseresznyés kevert sütemény
Cseresznyés kevert sütemény
Recept Cseresznyés kevert sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.6.2021

Cseresznyés kevert sütemény

A cseresznye az eper mellett a nyár egyik jellegzetes gyümölcse. Imádom, mert kicsi, édes, igazi játékos finomság, amiért a gyerekek is odavannak. Szerencsére egyre gyakrabban lehet boltokban kapni, egy kiadós kevert szelet elkészítése pedig már nem jelenthet különösebb gondot. Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
tojás
250 g
kristálycukor
10 ev. kanál
forró víz
10 ev. kanál
olaj
350 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
csipet
cseresznye
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd pedig a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk.
  2. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt, magas falú tepsibe öntjük (42x32 cm). Rászórjuk a cseresznyét, amit ízlés szerint előtte akár lisztbe is forgathatunk (így nem esik le a tészta aljára, hanem szépen a felszínen marad).
  3. A cseresznyét a család imádja! A gyümölcsöt előtte jó alaposan megmossuk és kimagozzuk. 
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, de érdemes saját sütőnkhöz is igazodni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása