Cseresznyés kevert sütemény

Recept Cseresznyés kevert sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

A cseresznye az eper mellett a nyár egyik jellegzetes gyümölcse. Imádom, mert kicsi, édes, igazi játékos finomság, amiért a gyerekek is odavannak. Szerencsére egyre gyakrabban lehet boltokban kapni, egy kiadós kevert szelet elkészítése pedig már nem jelenthet különösebb gondot. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

5 dbtojás
250 gkristálycukor
10 ev. kanálforró víz
10 ev. kanálolaj
350 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
csipet
cseresznye

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd pedig a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk.
  2. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt, magas falú tepsibe öntjük (42x32 cm). Rászórjuk a cseresznyét, amit ízlés szerint előtte akár lisztbe is forgathatunk (így nem esik le a tészta aljára, hanem szépen a felszínen marad).
  3. A cseresznyét a család imádja! A gyümölcsöt előtte jó alaposan megmossuk és kimagozzuk. 
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, de érdemes saját sütőnkhöz is igazodni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás