Cseresznyés kevert tészta

Recept Cseresznyés kevert tészta
KÜLDÖTT KÉPEK

A cseresznye a nyár elengedhetetlen gyümölcse, számomra ez az évszak cseresznye nélkül egyszerűen elképzelhetetlen. Egy egész tállal képes vagyok megenni, de nagyon szeretem finom süteményekben is. Nagy kedvencem a nagyon egyszerűen elkészíthető cseresznyés kevert tészta. Az alap tésztára csak rá kell szórni a magozott cseresznyét, a megsült süteményt pedig a végén porvukorral megszórjuk. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
4 dbtojás
100 mlmeleg víz
100 mlolaj
1 csomagsütőpor
250 gbúzafinomliszt
csipet só
magozott cseresznye

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és alaposan elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás tésztába.
  3. A tésztát 32x22 cm-es tepsibe öntjük, amit előtte kivajaztunk és liszttel beszórtunk.
  4. A tésztára rászórjuk a magozott cseresznyét.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás