TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Cseresznye Cseresznyés szelet kelt tésztából, morzsával
Cseresznyés szelet kelt tésztából, morzsával
Recept Cseresznyés szelet kelt tésztából, morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha tehetném, egész évben cseresznyét ennék. Ha nyár van, kilószám eszem, télen pedig próbálok egyrészt eltenni, másrészt fagyasztottat vásárolni. A meggyel is hasonló a helyzet. Ez a finomság pedig télen-nyáron elkészíthető, a család pedig odavan érte. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   22.4.2021

Cseresznyés szelet kelt tésztából, morzsával

Ha tehetném, egész évben cseresznyét ennék. Ha nyár van, kilószám eszem, télen pedig próbálok egyrészt eltenni, másrészt fagyasztottat vásárolni. A meggyel is hasonló a helyzet. Ez a finomság pedig télen-nyáron elkészíthető, a család pedig odavan érte. Szerző: Marta

Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
42 g
élesztő
2 db
tojás
2 ev. kanál
kristálycukor
250 ml
tej
1 dcl
olaj
1/2 db
sütőpor

Szükségünk lesz még:

100 g
rétesliszt
100 g
kristlycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 g
olvasztott vaj
cseresznye
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, adunk hozzá egy kanál cukrot, felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát nem kelesztjük, hanem rögtön két részre szedjük. Mindegyik adagot magas falú tepsibe tesszük, előtte persze kezünkkel tepsi nagyságúra egyengetjük.
  2. Rászórjuk az előkészített, kimagozott cseresznyét, majd 45 percig kelesztjük. Ha melegebb van a helységben, akkor érdemes ránézni a tésztára, nehogy túlkeljen és kifusson a tepsiből.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a morzsát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Amikor a tézta megkelt, rászórjuk az édes morzsát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük - közben figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása