Cseresznyés szelet kelt tésztából, morzsával

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha tehetném, egész évben cseresznyét ennék. Ha nyár van, kilószám eszem, télen pedig próbálok egyrészt eltenni, másrészt fagyasztottat vásárolni. A meggyel is hasonló a helyzet. Ez a finomság pedig télen-nyáron elkészíthető, a család pedig odavan érte. Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 grétesliszt
42 gélesztő
2 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
250 mltej
1 dclolaj
1/2 dbsütőpor
Szükségünk lesz még:
100 grétesliszt
100 gkristlycukor
1 csomagvaníliacukor
100 golvasztott vaj
cseresznye
- Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, adunk hozzá egy kanál cukrot, felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát nem kelesztjük, hanem rögtön két részre szedjük. Mindegyik adagot magas falú tepsibe tesszük, előtte persze kezünkkel tepsi nagyságúra egyengetjük.
- Rászórjuk az előkészített, kimagozott cseresznyét, majd 45 percig kelesztjük. Ha melegebb van a helységben, akkor érdemes ránézni a tésztára, nehogy túlkeljen és kifusson a tepsiből.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a morzsát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
- Amikor a tézta megkelt, rászórjuk az édes morzsát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük - közben figyeljük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Třešňový kynutý koláč s drobenkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čerešňový kysnutý koláč s posýpkou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS