Cseresznyés szelet kelt tésztából, morzsával

Recept Cseresznyés szelet kelt tésztából, morzsával

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha tehetném, egész évben cseresznyét ennék. Ha nyár van, kilószám eszem, télen pedig próbálok egyrészt eltenni, másrészt fagyasztottat vásárolni. A meggyel is hasonló a helyzet. Ez a finomság pedig télen-nyáron elkészíthető, a család pedig odavan érte. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
42 gélesztő
2 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
250 mltej
1 dclolaj
1/2 dbsütőpor

Szükségünk lesz még:

100 grétesliszt
100 gkristlycukor
1 csomagvaníliacukor
100 golvasztott vaj
cseresznye

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, adunk hozzá egy kanál cukrot, felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát nem kelesztjük, hanem rögtön két részre szedjük. Mindegyik adagot magas falú tepsibe tesszük, előtte persze kezünkkel tepsi nagyságúra egyengetjük.
  2. Rászórjuk az előkészített, kimagozott cseresznyét, majd 45 percig kelesztjük. Ha melegebb van a helységben, akkor érdemes ránézni a tésztára, nehogy túlkeljen és kifusson a tepsiből.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a morzsát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Amikor a tézta megkelt, rászórjuk az édes morzsát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük - közben figyeljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás