Cseresznyés szelet sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 29.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Gyümölcs szerint, Cseresznye, Sütés néküli édességek
KÜLDÖTT KÉPEK
A cseresznyés szelet sütés nélkül az egyik legjobb megoldás, ha az éléskamrában lévő, adott esetben akár évek óta ott lapuló befőttet el akarjuk tüntetni. Az édesség alsó rétege a cseresznyés alap, erre kerül egy jó nagy adag vaníliapuding, a pudingra pedig a tejszínhab. Ez a három réteg adja az édességet, ami hidegen a legfinomabb. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Gyümölcs szerint, Cseresznye, Sütés néküli édességek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
kb 1 lcseresznyebefőtt
kb. 18 ev. kanálkristálycukor
kb. 18 ev. kanálbúzadara
2 csomagvanília ízű pudingpor
250 gvaj
1 ltej
500 mlhabtejszín
- A cseresznyét leszűrjük, a levet felfogjuk. A cseresznye levét 1 l-ig vízzel felöntjük, edénybe töltjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cseresznyét és a darát, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kihűtjük és kb. 30x35 cm-es tepsi aljára öntjük.
- A tejből, ízlés szerinti mennyiségű cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, kézi mixerrel beledolgozzuk a habosra vert vajat, majd rákanalazzuk a cseresznyés-darás alapra.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, rákenjük a vaníliapudingos rétegre.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS