Cseresznyés szelet sütés nélkül

Recept Cseresznyés szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A cseresznyés szelet sütés nélkül az egyik legjobb megoldás, ha az éléskamrában lévő, adott esetben akár évek óta ott lapuló befőttet el akarjuk tüntetni. Az édesség alsó rétege a cseresznyés alap, erre kerül egy jó nagy adag vaníliapuding, a pudingra pedig a tejszínhab. Ez a három réteg adja az édességet, ami hidegen a legfinomabb. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

kb 1 lcseresznyebefőtt
kb. 18 ev. kanálkristálycukor
kb. 18 ev. kanálbúzadara
2 csomagvanília ízű pudingpor
250 gvaj
1 ltej
500 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cseresznyét leszűrjük, a levet felfogjuk. A cseresznye levét 1 l-ig vízzel felöntjük, edénybe töltjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cseresznyét és a darát, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kihűtjük és kb. 30x35 cm-es tepsi aljára öntjük.
  2. A tejből, ízlés szerinti mennyiségű cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, kézi mixerrel beledolgozzuk a habosra vert vajat, majd rákanalazzuk a cseresznyés-darás alapra.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, rákenjük a vaníliapudingos rétegre.
  4. Ízlés szerint díszítjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás