Csészés mézes szelet

Imádom a mézet, és minden olyan süteményt, amiben méz van. Legutóbb a csészés mézes szeletet készítettem, és nagy sikert arattam vele. A tészta jó sűrűre sikerült, és a méz mellett kávéval, mézeskalács fűszerkeverékkel, dióval, mazsolával és kandírozott gyümölccsel is gazdagítottam. A mazsolát előtte rumba áztattam, de ha gyerekeknek készítem, akkor ezt a lépést elhagyom. A mazsola és kandírozott gyümölcs elhagyható, és lényegében mindenki azzal teszi finomabbá, amivel csak szereti.

Hozzáadta:, 20.6.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek
Recept Csészés mézes szelet

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 csészejó erős presszó
1 csészeméz
0,5 csészekristálycukor
3 dbtojás
5 ev. kanálolaj
3 csészebúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1 csészedurvára vágott ió
0,5 csészemazsola (én előtte rumba áztattam)
ízlés szerint kandírozott gyümölcs

Elkészítés menete

  1. A kávét a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük. Így az ízek jól összeérnek, és a cukor is feloldódik.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A tojásokat felverjük, fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a kávés-cukros-mézes keveréket, a sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet, a rumba áztatott mazsolát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt.
  3. A tésztát (ami elég sűrű) kivajazott és liszttel beszórt tepsiben 180 fokon készre sütjük. Jó étvágyat!Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt

Forrás: Vaření s Tomem