Csészés mézes szelet
Imádom a mézet, és minden olyan süteményt, amiben méz van. Legutóbb a csészés mézes szeletet készítettem, és nagy sikert arattam vele. A tészta jó sűrűre sikerült, és a méz mellett kávéval, mézeskalács fűszerkeverékkel, dióval, mazsolával és kandírozott gyümölccsel is gazdagítottam. A mazsolát előtte rumba áztattam, de ha gyerekeknek készítem, akkor ezt a lépést elhagyom. A mazsola és kandírozott gyümölcs elhagyható, és lényegében mindenki azzal teszi finomabbá, amivel csak szereti.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 20.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
1 csészejó erős presszó
1 csészeméz
0,5 csészekristálycukor
3 dbtojás
5 ev. kanálolaj
3 csészebúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1 csészedurvára vágott ió
0,5 csészemazsola (én előtte rumba áztattam)
ízlés szerint kandírozott gyümölcs
- A kávét a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük. Így az ízek jól összeérnek, és a cukor is feloldódik.
- A tojásokat felverjük, fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a kávés-cukros-mézes keveréket, a sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet, a rumba áztatott mazsolát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt.
- A tésztát (ami elég sűrű) kivajazott és liszttel beszórt tepsiben 180 fokon készre sütjük. Jó étvágyat!
Forrás: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS