Csevabcsicsa ahogy én készítem, főtt krumplival
A csevabcsicsa nekem a tábortüzet és táborozást juttatja eszembe. Akkor szoktuk készíteni a darált húsos egyveleget, kint a természetben, a felnőttek pedig készre sütötték a husit. Szerencsére otthon is el tudjuk készíteni, ha pedig nincs bárány, akkor marad a jól bevált marha és sertés keverék. Szerző: Nada I. (rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
400 gdarált hús (marha + sertés)
100 ml12%főzőtejszín
2 kávéskanálmajoránna
2 gerezdfokhagyma
1 kávéskanálfűszerpaprika
1 kávéskanálchilli
2 evőkanálworcherstershire szósz
1 dbvöröshagyma
ízlés szerintsó, őrölt bors
- A darált húst elkeverjük a tejszínnel, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót is. Jó alaposan elkeverjük, megformázzuk a tipikus csevap hengereket.
- Forró zsírban vagy olajban megsütjük, párszor megforgatjuk. A sütési idő akár 15-20 perc is lehet, ez a husi vastagságától is függ.
- A csevap kívül ropog, belül pedig szép rózsaszín.
- Mustárral, vöröshagymával, egyéb zöldségekkel, főtt burgonyával tálaljuk.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čevabčiči s vařenými bramborami.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čevabčiči s varenými zemiakmi.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Cevapčići z gotowanymi ziemniakami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS