TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Csevabcsicsa ahogy én készítem, főtt krumplival
Csevabcsicsa ahogy én készítem, főtt krumplival
Recept Csevabcsicsa ahogy én készítem, főtt krumplival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.3.2022

Csevabcsicsa ahogy én készítem, főtt krumplival

A csevabcsicsa nekem a tábortüzet és táborozást juttatja eszembe. Akkor szoktuk készíteni a darált húsos egyveleget, kint a természetben, a felnőttek pedig készre sütötték a husit. Szerencsére otthon is el tudjuk készíteni, ha pedig nincs bárány, akkor marad a jól bevált marha és sertés keverék. Szerző: Nada I. (rebeka)

Alapanyagok
400 g
darált hús (marha + sertés)
100 ml
12%főzőtejszín
2 kávéskanál
majoránna
2 gerezd
fokhagyma
1 kávéskanál
fűszerpaprika
1 kávéskanál
chilli
2 evőkanál
worcherstershire szósz
1 db
vöröshagyma
ízlés szerint
só, őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált húst elkeverjük a tejszínnel, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót is. Jó alaposan elkeverjük, megformázzuk a tipikus csevap hengereket.
  3. Forró zsírban vagy olajban megsütjük, párszor megforgatjuk. A sütési idő akár 15-20 perc is lehet, ez a husi vastagságától is függ.
  4. A csevap kívül ropog, belül pedig szép rózsaszín.
  5. Mustárral, vöröshagymával, egyéb zöldségekkel, főtt burgonyával tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása