Csevabcsicsa ahogy én készítem, főtt krumplival

Recept Csevabcsicsa ahogy én készítem, főtt krumplival

Hozzáadta: TopPetra, 25.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Marhahús, Húsételek, Sertéshús

KÜLDÖTT KÉPEK

A csevabcsicsa nekem a tábortüzet és táborozást juttatja eszembe. Akkor szoktuk készíteni a darált húsos egyveleget, kint a természetben, a felnőttek pedig készre sütötték a husit. Szerencsére otthon is el tudjuk készíteni, ha pedig nincs bárány, akkor marad a jól bevált marha és sertés keverék. Szerző: Nada I. (rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Marhahús, Húsételek, Sertéshús

ALAPANYAGOK

400 gdarált hús (marha + sertés)
100 ml12%főzőtejszín
2 kávéskanálmajoránna
2 gerezdfokhagyma
1 kávéskanálfűszerpaprika
1 kávéskanálchilli
2 evőkanálworcherstershire szósz
1 dbvöröshagyma
ízlés szerintsó, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált húst elkeverjük a tejszínnel, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót is. Jó alaposan elkeverjük, megformázzuk a tipikus csevap hengereket.
  3. Forró zsírban vagy olajban megsütjük, párszor megforgatjuk. A sütési idő akár 15-20 perc is lehet, ez a husi vastagságától is függ.
  4. A csevap kívül ropog, belül pedig szép rózsaszín.
  5. Mustárral, vöröshagymával, egyéb zöldségekkel, főtt burgonyával tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás