Csevapcsicsa burgonyapürével

A csevapcsicsa egy olyan húsétel, ahol eredetét és az eredeti receptjét felkeresni szinte lehetetlen. Mindenki ismeri, mindenki másképp csinálja, mindenki másképp fűszerezni, de az íze mindig pompás! Bár nincs grillszezon azért ilyenkor sem kell lemondani erről a húsos különlegességről. Készíthetjük konyhai grillsütőn, sütőben, vagy éppen olajban is megsüthetjük. A titka a jó fűszerezés. Mivel marhahúst nem kaptam, sertéshúst használtam, és nem sajnáltam belőle sem a vöröshagymát, sem a fokhagymát.

Hozzáadta:, 22.1.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csevapcsicsa burgonyapürével

Hozzávalók

500 gdarált hús
1 db nagyobb fej hagyma
5 gerezdfokhagyma
ízlés szerint édes pirospaprika
ízlés szerint bors, só
búzafinomliszt
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott vöröshagymával és zúzott fokhagymával.
  2. Édes pirospaprikával, kevés sóval és borssal ízesítjük.
  3. Elkeverjük, majd a húst kb. 15 percig pihentetjük. A pihentetést követően megformázzuk a csevapcsicsákat, majd lisztbe forgatjuk.
  4. Forró olajon aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk, ízes szószokat is adhatunk hozzá.