Csevapcsicsa burgonyapürével

Recept Csevapcsicsa burgonyapürével

Hozzáadta: Babu27, 22.1.2018

Kategória: Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A csevapcsicsa egy olyan húsétel, ahol eredetét és az eredeti receptjét felkeresni szinte lehetetlen. Mindenki ismeri, mindenki másképp csinálja, mindenki másképp fűszerezni, de az íze mindig pompás! Bár nincs grillszezon azért ilyenkor sem kell lemondani erről a húsos különlegességről. Készíthetjük konyhai grillsütőn, sütőben, vagy éppen olajban is megsüthetjük. A titka a jó fűszerezés. Mivel marhahúst nem kaptam, sertéshúst használtam, és nem sajnáltam belőle sem a vöröshagymát, sem a fokhagymát.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 22.1.2018

Kategória: Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gdarált hús
1 db nagyobb fej hagyma
5 gerezdfokhagyma
ízlés szerint édes pirospaprika
ízlés szerint bors, só
búzafinomliszt
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott vöröshagymával és zúzott fokhagymával.
  2. Édes pirospaprikával, kevés sóval és borssal ízesítjük.
  3. Elkeverjük, majd a húst kb. 15 percig pihentetjük. A pihentetést követően megformázzuk a csevapcsicsákat, majd lisztbe forgatjuk.
  4. Forró olajon aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk, ízes szószokat is adhatunk hozzá.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás