Csicseriborsós krém

Hozzáadta: Alexa96, 6.1.2018
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli, Hüvelyesek, Csicseriborsó
Ez a csicseriborsós nagyon sok mindenben eltér a boltokban kapható hummusztól. Én nagyon szeretem a csicseriborsót, sok-sok főzeléket és pörköltet készítettem már belőle, de az egyik legnagyobb kedvencem mégis ez a finom, reszelt sárgarépával és fokhagymával feldobott csicseriborsós krém. Száraz és konzerv csicseriborsóból is készíthetjük. Konzervből jóval gyorsabb, a száraz csicseriborsót nem árt legalább egy éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatni, és utána természetesen puhára kell főzni.
Hozzáadta: Alexa96, 6.1.2018
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli, Hüvelyesek, Csicseriborsó
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A csicseriborsós szendvicskrémet készíthetjük száraz csicseriborsóból vagy akár konzervből is. Nekem csak száraz csicseriborsóm volt otthon, ezért nem igazán volt más választásom:)
- A csicseriborsót puhára főzzük, főzés közben leszedjük a habját, leszűrjük és megszárítjuk.
- A főzés előtt a csicseriborsót nem árt legalább egy éjszakára szódabikarbónás vízbe beáztatni.
- Miután a csicseriborsó puhára főtt, leturmixoljuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
- ízlés szerint akár egy kevés mustárt, citromlevet és curryport is adhatunk hozzá.
- Jó alaposan elkeverjük, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának