Csicseriborsós krém

Ez a csicseriborsós nagyon sok mindenben eltér a boltokban kapható hummusztól. Én nagyon szeretem a csicseriborsót, sok-sok főzeléket és pörköltet készítettem már belőle, de az egyik legnagyobb kedvencem mégis ez a finom, reszelt sárgarépával és fokhagymával feldobott csicseriborsós krém. Száraz és konzerv csicseriborsóból is készíthetjük. Konzervből jóval gyorsabb, a száraz csicseriborsót nem árt legalább egy éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatni, és utána természetesen puhára kell főzni.

Hozzáadta:, 6.1.2018
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csicseriborsós krém

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
150 gszáraz csicseriborsó
1 dbsárgarépa lereszelve
2 gerezdfokhagyma
bors
egyéb fűszerek

Elkészítés menete

  1. A csicseriborsós szendvicskrémet készíthetjük száraz csicseriborsóból vagy akár konzervből is. Nekem csak száraz csicseriborsóm volt otthon, ezért nem igazán volt más választásom:)
  2. A csicseriborsót puhára főzzük, főzés közben leszedjük a habját, leszűrjük és megszárítjuk.
  3. A főzés előtt a csicseriborsót nem árt legalább egy éjszakára szódabikarbónás vízbe beáztatni.
  4. Miután a csicseriborsó puhára főtt, leturmixoljuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. ízlés szerint akár egy kevés mustárt, citromlevet és curryport is adhatunk hozzá.
  6. Jó alaposan elkeverjük, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának