Csicseriborsós krém

Recept Csicseriborsós krém

Hozzáadta: Alexa96, 6.1.2018

Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a csicseriborsós nagyon sok mindenben eltér a boltokban kapható hummusztól. Én nagyon szeretem a csicseriborsót, sok-sok főzeléket és pörköltet készítettem már belőle, de az egyik legnagyobb kedvencem mégis ez a finom, reszelt sárgarépával és fokhagymával feldobott csicseriborsós krém. Száraz és konzerv csicseriborsóból is készíthetjük. Konzervből jóval gyorsabb, a száraz csicseriborsót nem árt legalább egy éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatni, és utána természetesen puhára kell főzni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Alexa96, 6.1.2018

Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

150 gszáraz csicseriborsó
1 dbsárgarépa lereszelve
2 gerezdfokhagyma
bors
egyéb fűszerek

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csicseriborsós szendvicskrémet készíthetjük száraz csicseriborsóból vagy akár konzervből is. Nekem csak száraz csicseriborsóm volt otthon, ezért nem igazán volt más választásom:)
  2. A csicseriborsót puhára főzzük, főzés közben leszedjük a habját, leszűrjük és megszárítjuk.
  3. A főzés előtt a csicseriborsót nem árt legalább egy éjszakára szódabikarbónás vízbe beáztatni.
  4. Miután a csicseriborsó puhára főtt, leturmixoljuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. ízlés szerint akár egy kevés mustárt, citromlevet és curryport is adhatunk hozzá.
  6. Jó alaposan elkeverjük, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás