Csikre/pulykatekercs szalonnával, szárított paradicsommal

Recept Csikre/pulykatekercs szalonnával, szárított paradicsommal

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Pulykahús, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez az egyszerű recept tökéletes választás a húsimásóknak. Sőt, hidegen és melegen is nagyon finom, így akár előételként és fő fogásnak is megállja a helyét. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Pulykahús, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgcsirke- vagy pulykamell
300 gszalonna, esetleg füstölt sonka
8 dbszárított paradicsom olajban
3 dbfokhagyma
Ízlés szerinti fűszerkeverék, esetleg só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szárnyas húsát alaposan megmossuk, megszárítjuk. Felszeleteljük, kiklopfoljuk, zúzott fokhagymával megkenjük, fűszerezzük mindkét oldalát. Felcsavarjuk, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezután ismét lapra szedjük, rátesszük a szalonnát és a paradicsomot. Felcsavarjuk, ha pedig maradt ki szalonna, akkor a szalonnával a tekercseket körbe tekerjük. Az így előkészített roládot alufóliába csomagoljuk.
  3. Tepsibe tesszük, kb. 150 ml vizet öntünk alá, 200 fokon 70 percig sütjük. 15 perccel a sütés vége előtt az alufóliát óvatosan leszedjük, visszatesszük a sütőbe, így a szalonna is megpirul.


Megjegyzés: Ha sütés közben a víz elpárolog, akkor azt pótoljuk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás