Csillagos kosarak finomságokkal töltve: mogyoró, dió, lekvár, mák...

Recept Csillagos kosarak finomságokkal töltve: mogyoró, dió, lekvár, mák...
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom édes kosárkák kedvenc töltelékünkkel...

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 és 3/4 bögrefinomliszt
1/4 bögreporcukor
2 kv. kanálőrölt fahéj
2/3 bögrepuha vaj
2 ev. kanálnarancshéj reszelve
1/4 bögrejeges víz

Töltelék:

Mogyoró, lekvár, mák...

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, porcukrot, fahéjat, puha vajat és narancs héját eldolgozzuk. A vizet fokozatosan adjuk hozzá. Sima állagú tésztává gyúrjuk. A kapott tésztát pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha édesebben szeretjük, víz helyett narancslevet is használhatunk.
  2. A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, korongokat és csillagokat szaggatunk ki.
  3. Előkészítjük a muffin sütőformát. Kivajazzuk, beletesszük a korongokat. A korongokat úgy igazítjuk, hogy kibéleljék szépen a sütőforma oldalát. Töltelékkel megtöltjük, rátesszük a csillagot. 170 fokon sütőben 7 percig üstjük.
  4. Porcukorral megszórjuk
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás