Mikor elkészítettem a csiperkegomba kekszet, első ránézésre nehéz volt megállapítani, hogy tényleg kekszről van szó, és nem valódi csiperkéről. Ahhoz, hogy a kicsit lapított gombakalap forma kialakuljon, a tésztájába kell a keményítő. Ettől az elkészített golyók „kilaposodnak”. A gombatönk megformázáshoz egy sima aromás üvegcsét használtam: a száját vízbe, majd kakaóba mártottam, és ezzel formáztam meg. A kakaó alakítja ki a kalap alatti sötét lemezrészt. Én most egy kevésbé cukros változatot készítettem, de bátran adható a tésztájához vaníliacukor, és vaníliakivonattal is ízesíthető.
Mikor elkészítettem a csiperkegomba kekszet, első ránézésre nehéz volt megállapítani, hogy tényleg kekszről van szó, és nem valódi csiperkéről. Ahhoz, hogy a kicsit lapított gombakalap forma kialakuljon, a tésztájába kell a keményítő. Ettől az elkészített golyók „kilaposodnak”. A gombatönk megformázáshoz egy sima aromás üvegcsét használtam: a száját vízbe, majd kakaóba mártottam, és ezzel formáztam meg. A kakaó alakítja ki a kalap alatti sötét lemezrészt. Én most egy kevésbé cukros változatot készítettem, de bátran adható a tésztájához vaníliacukor, és vaníliakivonattal is ízesíthető.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak