Csiperkegomba keksz
Mikor elkészítettem a csiperkegomba kekszet, első ránézésre nehéz volt megállapítani, hogy tényleg kekszről van szó, és nem valódi csiperkéről. Ahhoz, hogy a kicsit lapított gombakalap forma kialakuljon, a tésztájába kell a keményítő. Ettől az elkészített golyók „kilaposodnak”. A gombatönk megformázáshoz egy sima aromás üvegcsét használtam: a száját vízbe, majd kakaóba mártottam, és ezzel formáztam meg. A kakaó alakítja ki a kalap alatti sötét lemezrészt. Én most egy kevésbé cukros változatot készítettem, de bátran adható a tésztájához vaníliacukor, és vaníliakivonattal is ízesíthető.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 3.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Kekszek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2 dbtojás
250 gporcukor
250 gkukoricakeményítő
230 gvaj
650 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 dbcitrom héja
kakaó
- A vajat a cukorral habosra verjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojást. Ezután belekeverjük a citrom reszelt héját. A keményítőt a liszttel és sütőporral elkeverjük, majd ezt is beledolgozzuk a tojásos keverékbe.
- A hozzávalókból sima állagú tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha a tészta már elválik a kezünktől. Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS