Csípős-fokhagymás sertéscsíkok

Az egyszerűségében a szépsége! A sertéshús szerinte hálás alapanyag, és rengeteg finomságot készíthetünk belőle. Én szeretem a szaftosabb husikat, ezért csíkokra vágtam, fűszereztem, majd puhára pároltam. Én gombát is adtam hozz, de ez elhagyható. A végén egy evőkanál reszelt sajtot is adtam hozzá, de ez akár tejszínnel is kiváltható.

Hozzáadta:, 24.7.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csípős-fokhagymás sertéscsíkok

Hozzávalók

400 gsovány sertéshús
1 ev. kanálzsír
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
ízlés szerint csiperkegomba
1 dbchilli paprika
ízlés szerint só és bors
1 ev. kanálszójaszósz
1 ev. kanálreszelt sajt

Elkészítés menete

  1. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, megszárítjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és legalább fél órát pihentetjük.
  2. Serpenyőben felhevítjük a sertészsírt és megpirítjuk rajta a vékonyra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a húst is. Megvárjuk, míg a hús „kifehéredik”, ezután vízzel felöntjük, lefedjük és a húst puhára pároljuk.
  3. Közben hozzáadjuk a felkarikázott chilli paprikát. Amikor a hús már puha, szójaszósszal ízesítjük, majd utolsó lépésben hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  4. A sajtot akár helyettesíthetjük is, egy kevés keményítőt elkeverünk tejszínnel, és ezzel is sűríthetjük.