TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Csípős-fokhagymás sertéscsíkok
Csípős-fokhagymás sertéscsíkok
Recept Csípős-fokhagymás sertéscsíkok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.7.2020

Csípős-fokhagymás sertéscsíkok

Az egyszerűségében a szépsége! A sertéshús szerinte hálás alapanyag, és rengeteg finomságot készíthetünk belőle. Én szeretem a szaftosabb husikat, ezért csíkokra vágtam, fűszereztem, majd puhára pároltam. Én gombát is adtam hozz, de ez elhagyható. A végén egy evőkanál reszelt sajtot is adtam hozzá, de ez akár tejszínnel is kiváltható.

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
sovány sertéshús
1 ev. kanál
zsír
1 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint csiperkegomba
1 db
chilli paprika
ízlés szerint só és bors
1 ev. kanál
szójaszósz
1 ev. kanál
reszelt sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, megszárítjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és legalább fél órát pihentetjük.
  2. Serpenyőben felhevítjük a sertészsírt és megpirítjuk rajta a vékonyra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a húst is. Megvárjuk, míg a hús „kifehéredik”, ezután vízzel felöntjük, lefedjük és a húst puhára pároljuk.
  3. Közben hozzáadjuk a felkarikázott chilli paprikát. Amikor a hús már puha, szójaszósszal ízesítjük, majd utolsó lépésben hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  4. A sajtot akár helyettesíthetjük is, egy kevés keményítőt elkeverünk tejszínnel, és ezzel is sűríthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása