Csirke Cordon Bleu tepsiben
Felesleges zsiradék nélkül, sütőben sütve. A csirke Cordon Bleu tepsiben egy igazán ízletes fogás, és egészségesebb is, mint a bő zsiradékban kisütött változata. Az elején tartottam a tepsis változattól, nem voltam meggyőzve arról, hogy ez ízben hasonlítani fog a megszokotthoz. Miután elkészült, megkóstoltam, és az íze valami fantasztikus, szinte lehetetlen megmondani, hogy bő olajban vagy sütőben sült-e. Salátával és krumplipürével tálalom, a család imádja, és amíg a sütő elvégzi a dolgát, addig a köretet is el tudom hozz készíteni.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4 dbcsirkemell
1 kv. kanálfokhagymapor
1/2 kv. kanálbors
1 kv. kanálsó
1 kv. kanálszárított petrezselyemzöld
5 ev. kanálmustár
8 szeletsonka
8 szeletsajt
2 dbtojás
1/4 csészetej
1,5 csészezsemlemorzsa
4 ev. kanálolaj
- A csirkemelleket megmossuk és félbevágjuk. Kb. 8-9 csirkemell szeletet kapunk (ez nagyban függ a csirkemell vastagságától).
- A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral és a szárított petrezselyemzölddel.
- A tojáshoz hozzáöntjük a tejet és habosra verjük, beleforgatjuk a csirkét, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cordon bleu bez smažení, pečený v troubě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cordon bleu bez vyprážania, pečený v rúre.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Cordon bleu aus dem Backofen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS