Csirke Cordon Bleu tepsiben

Felesleges zsiradék nélkül, sütőben sütve. A csirke Cordon Bleu tepsiben egy igazán ízletes fogás, és egészségesebb is, mint a bő zsiradékban kisütött változata. Az elején tartottam a tepsis változattól, nem voltam meggyőzve arról, hogy ez ízben hasonlítani fog a megszokotthoz. Miután elkészült, megkóstoltam, és az íze valami fantasztikus, szinte lehetetlen megmondani, hogy bő olajban vagy sütőben sült-e. Salátával és krumplipürével tálalom, a család imádja, és amíg a sütő elvégzi a dolgát, addig a köretet is el tudom hozz készíteni.

Hozzáadta:, 9.2.2017
Kategória: Főételek
Recept Csirke Cordon Bleu tepsiben

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbcsirkemell
1 kv. kanálfokhagymapor
1/2 kv. kanálbors
1 kv. kanál
1 kv. kanálszárított petrezselyemzöld
5 ev. kanálmustár
8 szeletsonka
8 szeletsajt
2 dbtojás
1/4 csészetej
1,5 csészezsemlemorzsa
4 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemelleket megmossuk és félbevágjuk. Kb. 8-9 csirkemell szeletet kapunk (ez nagyban függ a csirkemell vastagságától).
  2. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral és a szárított petrezselyemzölddel.
  3. Minden egyes szeletet megkenünk mustárral, ráteszünk egy szelet sonkát és sajtot, majd felcsavarjuk.
  4. A tojáshoz hozzáöntjük a tejet és habosra verjük, beleforgatjuk a csirkét, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  5. Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük és olajjal megkenjük. Rátesszük a felcsavart csirkemelleket és 210 fokon 35 percig sütjük. Jó étvágyat!