TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirke stroganoff módra, krémes és finom.
Csirke stroganoff módra, krémes és finom.
Recept Csirke stroganoff módra, krémes és finom.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csirke hálás alapanyag, mert rengeteg módon el lehet készíteni. Ez a „stroganoff” csirke is ezt bizonyítja. Persze minden családnak megvan a maga receptje, nálunk például ez a változat ízlik a legjobban.

TopPetra TopPetra    ·   7.12.2023

Csirke stroganoff módra, krémes és finom.

A csirke hálás alapanyag, mert rengeteg módon el lehet készíteni. Ez a „stroganoff” csirke is ezt bizonyítja. Persze minden családnak megvan a maga receptje, nálunk például ez a változat ízlik a legjobban.

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
csirkemell
3 evőkanál
worchester
3 evőkanál
szójaszósz
3 evőkanál
kecsap
3 evőkanál
mustár
1 db
vöröshagyma
6 db
csiperke
3 db
csemegeuborka
250 ml
alaplé
100-200 ml
habtejszín
szükség szerint
olaj
szükség szerint
szükség szerint
őrölt bors és chilli
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A húst csíkokra vágjuk, bepácoljuk (szójaszósz, worchester, só, chilli, olaj), pár órát pihentetjük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, aranyszínűre sütjük. Hozzáadjuk a pácolt húst. Amikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, kecsapot, mustárt. Ízlés szerint szójaszósszal, worchesterrel ízesítjük, majd alaplével felöntjük.
  3. Nem kell túlsózni, mert a szójaszósz önmagában kellően sós. Amikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát, majd tejszínnel is felöntjük. Ismét felforraljuk, megkóstoljuk, tovább ízesítjük.
  4. Rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása