TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirke tikka massala, akár egy indiai étteremben. Fedezzétek fel a csodás indiai konyát!
Csirke tikka massala, akár egy indiai étteremben. Fedezzétek fel a csodás indiai konyát!
Recept Csirke tikka massala, akár egy indiai étteremben. Fedezzétek fel a csodás indiai konyát!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.4.2023

Csirke tikka massala, akár egy indiai étteremben. Fedezzétek fel a csodás indiai konyát!

A tikka massala klasszikus indiai étel, amit az egzotikus fűszerezés tesz igazán különlegessé. Elhoztuk kedvenc receptünket, ami ízben egész Indiáig repít.

35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Pácos húshoz:

600 g
csirkehús (comb vagy mell)
2 kávéskanál
citromlé
6 gerezd
fokhagyma
3 cm
friss gyömbér
2 evőkanál
natúr joghurt
2 evőkanál
olaj
1 ½ kávéskanál
köménymag
½ kávéskanál
őrölt koriandermag
½ kávéskanál
garam masala fűszerkeverék
1 kávéskanál
fűszerpaprika
1 kávéskanál
chilli
ízlés szerint

Mártáshoz:

2 evőkanál
olaj
1 db
nagyobb vöröshagyma
1 kávéskanál
reszelt gyömbér
½ kávéskanál
kurkuma
2 kávéskanál
őrölt koriander
1 kávéskanál
fűszerpaprika
1 kávéskanál
chilli
1 evőkanál
sűrített paradicsom
¼ bögre
konzerv paradicsom (püré vagy egész paradicsom)
1 kávéskanál
citromlé
¾ bögre
főzőtejszín
¼ kávéskanál
garam masala fűszerkeverék
marék
friss koriander
ízlés szerint
víz

Köretnek:

naan vagy rizs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, nagyobb tálba tesszük. Citromlével meglocsoljuk, bőven sózzuk. Elkeverjük, 10 percre hűtőbe tesszük. Amíg a csirke pihen, a többi hozzávalót elkeverjük: a gyömbért, fokhagymát, koriander, chillit, fűszerpaprikát, garam masala fűszert, chillit és joghurtot egyszerűen összeturmixoljuk.
  2. A kapott fűszeres pasztát hozzáadjuk a besózott és citrommal meglocsolt csirkéhez. Alaposan elkeverjük, további 30 percig pihentetjük, de akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. A fűszeres húst forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalról lepirítjuk.
  3. A húst kivesszük, majd ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért. Amikor már finom illatot érzünk, hozzáadjuk a kurkumát, koriandert, fűszerpaprikát és chillit. Pár percig együtt pirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ismét pár percig pirítjuk.
  4. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Felforraljuk, majd a citromlé és tejszín is belekerül. Szükség szerint vizet is adunk hozzá – sűrű mártás állag a cél. Sózzuk.
  5. 3-4 percig főzzük, szükség szerint a vizet pótoljuk.
  6. Hozzáadjuk a garam masala fűszerkeveréket, a koriandert, elkeverjük, végül a csirkét beletesszük a szószba. Addig keverjük, amíg a lepirított hús szépen meg nem fő.
  7. Friss korianderrel is díszíthetjük, naan kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása