TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkecomb burgonyatésztában, káposztasalátával
Csirkecomb burgonyatésztában, káposztasalátával
Recept Csirkecomb burgonyatésztában, káposztasalátával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiadós étel, ami az egész családnak kedvence lehet! A főételhez legutóbb csirkecombot választottam, amit sóztam, borsozta, kiklopfoltam, majd bevontam a burgonyatésztával. Ez nem más, mint tócsnitészta, egy kevés reszelt, besózott és kinyomkodott cukkinivel ízesítve. Ha marad még tészta, akkor azt kicsit sűríthetjük és tócsnit is süthetünk. Köretnek tökéletes hozzá a káposztasaláta, ecetesen, cukrosan, sóval és borssal ízesítve, majonézzel nyakonöntve. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   8.4.2019

Csirkecomb burgonyatésztában, káposztasalátával

Kiadós étel, ami az egész családnak kedvence lehet! A főételhez legutóbb csirkecombot választottam, amit sóztam, borsozta, kiklopfoltam, majd bevontam a burgonyatésztával. Ez nem más, mint tócsnitészta, egy kevés reszelt, besózott és kinyomkodott cukkinivel ízesítve. Ha marad még tészta, akkor azt kicsit sűríthetjük és tócsnit is süthetünk. Köretnek tökéletes hozzá a káposztasaláta, ecetesen, cukrosan, sóval és borssal ízesítve, majonézzel nyakonöntve. Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Burgonyás tészta:

burgonya
reszelt cukkini
rétesliszt
só, őrölt feketebors
fokhagyma
majoránna

Szükségünk lesz még:

csirkecomb filé
só, őrölt feketebors
finomliszt

Saláta:

1 fej
apróra vágott káposzta
1 db
sárgarépa (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
1/2 db
zeller (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
1 db
apróra vágott hagyma
kristálycukor
ecet
majonéz
só, őrölt feketebors
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A burgonyás tésztánál szándékosan nem tüntettem fel a hozzávalók mennyiségét, mert mindenki olyan állagúra készíti, amilyenre csak szeretné. Én szeretem, ha kissé töményebb, ezért több lisztet adok hozzá, és egy kis reszelt, besózott, kinyomkodott cukkinivel bolondítottam meg. A lényeg, hogy az előkészített húsokat be tudjuk fele vonni.
  2. A csirkecombot csíkokra vagy kisebb darabokra szeleteljük, mindkét oldalát kiklopfoljuk, mindkét felét sózzuk és borsozzuk, lisztbe forgatjuk, meghempergetjük a burgonyás tésztában, majd bő zsiradékon, forró serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  3. Káposztasalátával tálaljuk.
  4. A salátához az előkészített zöldségeket elkeverjük, cukorral, ecettel, majonézzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Érdemes előző nap este elkészíteni, így az ízek tökéletesen összeérnek.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása