Csirkecomb burgonyatésztában, káposztasalátával

Kiadós étel, ami az egész családnak kedvence lehet! A főételhez legutóbb csirkecombot választottam, amit sóztam, borsozta, kiklopfoltam, majd bevontam a burgonyatésztával. Ez nem más, mint tócsnitészta, egy kevés reszelt, besózott és kinyomkodott cukkinivel ízesítve. Ha marad még tészta, akkor azt kicsit sűríthetjük és tócsnit is süthetünk. Köretnek tökéletes hozzá a káposztasaláta, ecetesen, cukrosan, sóval és borssal ízesítve, majonézzel nyakonöntve. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 8.4.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkecomb burgonyatésztában, káposztasalátával

Hozzávalók

Burgonyás tészta:
burgonya
reszelt cukkini
rétesliszt
só, őrölt feketebors
fokhagyma
majoránna
Szükségünk lesz még:
csirkecomb filé
só, őrölt feketebors
finomliszt
Saláta:
1 fejapróra vágott káposzta
1 dbsárgarépa (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
1/2 dbzeller (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
1 dbapróra vágott hagyma
kristálycukor
ecet
majonéz
só, őrölt feketebors

Elkészítés menete

  1. A burgonyás tésztánál szándékosan nem tüntettem fel a hozzávalók mennyiségét, mert mindenki olyan állagúra készíti, amilyenre csak szeretné. Én szeretem, ha kissé töményebb, ezért több lisztet adok hozzá, és egy kis reszelt, besózott, kinyomkodott cukkinivel bolondítottam meg. A lényeg, hogy az előkészített húsokat be tudjuk fele vonni.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A csirkecombot csíkokra vagy kisebb darabokra szeleteljük, mindkét oldalát kiklopfoljuk, mindkét felét sózzuk és borsozzuk, lisztbe forgatjuk, meghempergetjük a burgonyás tésztában, majd bő zsiradékon, forró serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  3. Káposztasalátával tálaljuk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. A salátához az előkészített zöldségeket elkeverjük, cukorral, ecettel, majonézzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Érdemes előző nap este elkészíteni, így az ízek tökéletesen összeérnek.