Csirkecomb görög módra

Hozzáadta: Aladár, 19.9.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A klasszikus burgonyás csirkecombot egy kevés feta sajttal és olajbogyóval gazdagítottam, és így született meg a csirkecomb görög módra. Az olajbogyó és sajt mellett jó sok koktélparadicsomot is használtam, a csirkét pedig klasszikus fűszerkeverékkel ízesítettem. Nem nagy feladat, mégis pompás étel varázsolható az asztalra. A combokat készíthetjük bőrével együtt vagy bőr nélkül is, kinek melyik a szimpatikusabb.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Aladár, 19.9.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
400 gburgonya
2 ev. kanálolívaolaj
2 dbcsirkecomb
100 gparadicsom
100 golajbogyó
3 ev. kanálzsálya
150 gfeta vagy krémfehér sajt
1/2 kv. kanál só
1 kv. kanálcsirke fűszerkeverék
- A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük, Egy tepsi aljára tesszük, sózzuk, olajjal meglocsoljuk.
- A csirkét megmossuk és ízlés szerint fűszerezzük. Én klasszikus fűszerkeveréket használtam. A combok bőrét eltávolíthatjuk, de nem kötelező.
- A csirkét rátesszük a burgonyára, majd 200 fokon 30 percig sütjük.
- Ezután a csirkecombot kivesszük a sütőből, megszórjuk a felszeletelt paradicsommal (én félbe vágott koktélparadicsomot használtam), az olajbogyót.
- Rátesszük a felkockázott sajtot és a zsályaleveleket.
- További 30 percig sütjük. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS