TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Csirkecomb görög módra
Csirkecomb görög módra
Recept Csirkecomb görög módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Aladár    ·   19.9.2017

Csirkecomb görög módra

A klasszikus burgonyás csirkecombot egy kevés feta sajttal és olajbogyóval gazdagítottam, és így született meg a csirkecomb görög módra. Az olajbogyó és sajt mellett jó sok koktélparadicsomot is használtam, a csirkét pedig klasszikus fűszerkeverékkel ízesítettem. Nem nagy feladat, mégis pompás étel varázsolható az asztalra. A combokat készíthetjük bőrével együtt vagy bőr nélkül is, kinek melyik a szimpatikusabb.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
burgonya
2 ev. kanál
olívaolaj
2 db
csirkecomb
100 g
paradicsom
100 g
olajbogyó
3 ev. kanál
zsálya
150 g
feta vagy krémfehér sajt
1/2 kv. kanál só
1 kv. kanál
csirke fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük, Egy tepsi aljára tesszük, sózzuk, olajjal meglocsoljuk.
  2. A csirkét megmossuk és ízlés szerint fűszerezzük. Én klasszikus fűszerkeveréket használtam. A combok bőrét eltávolíthatjuk, de nem kötelező.
  3. A csirkét rátesszük a burgonyára, majd 200 fokon 30 percig sütjük.
  4. Ezután a csirkecombot kivesszük a sütőből, megszórjuk a felszeletelt paradicsommal (én félbe vágott koktélparadicsomot használtam), az olajbogyót.
  5. Rátesszük a felkockázott sajtot és a zsályaleveleket.
  6. További 30 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása