Csirkecomb görög módra

A klasszikus burgonyás csirkecombot egy kevés feta sajttal és olajbogyóval gazdagítottam, és így született meg a csirkecomb görög módra. Az olajbogyó és sajt mellett jó sok koktélparadicsomot is használtam, a csirkét pedig klasszikus fűszerkeverékkel ízesítettem. Nem nagy feladat, mégis pompás étel varázsolható az asztalra. A combokat készíthetjük bőrével együtt vagy bőr nélkül is, kinek melyik a szimpatikusabb.

Hozzáadta:, 19.9.2017
Kategória: Főételek
Recept Csirkecomb görög módra

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
400 gburgonya
2 ev. kanálolívaolaj
2 dbcsirkecomb
100 gparadicsom
100 golajbogyó
3 ev. kanálzsálya
150 gfeta vagy krémfehér sajt
1/2 kv. kanál só
1 kv. kanálcsirke fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük, Egy tepsi aljára tesszük, sózzuk, olajjal meglocsoljuk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A csirkét megmossuk és ízlés szerint fűszerezzük. Én klasszikus fűszerkeveréket használtam. A combok bőrét eltávolíthatjuk, de nem kötelező.
  3. A csirkét rátesszük a burgonyára, majd 200 fokon 30 percig sütjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. Ezután a csirkecombot kivesszük a sütőből, megszórjuk a felszeletelt paradicsommal (én félbe vágott koktélparadicsomot használtam), az olajbogyót.
  5. Rátesszük a felkockázott sajtot és a zsályaleveleket.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  6. További 30 percig sütjük. Jó étvágyat!