Csirkecombok kolbászos savanyú káposztán

Hozzáadta: Viki78, 29.1.2017
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Konyhámban a húsos fogások hétköznap sem hiányozhatnak az asztalról. Ez hétfőn még aránylag egyszerű dolog, mert a vasárnapi ebédből még hétfőre is marad, de a kedd és péntek közt legalább egyszer húsos vacsorát készítek. A csirkecombok kolbászos savanyú káposztán egy nagyszerű választás. Ha tudom, hogy másnap nem lesz időm főzni, akkor egész egyszerűen több csirkecombot készítek, és kétszeres mennyiségű káposztán sütöm meg őket. Ha nincs otthon friss vagy fagyasztott zsemlegombóc vagy knédli, akkor akár rizzsel is tálalható.
Hozzáadta: Viki78, 29.1.2017
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
Csirkealap:
Káposzta:
- Az egész csirkecombokat félbevágjuk (alsó- és felsőcombra), sózzuk, ízlés szerint őrölt köményt és őrölt pirospaprikát is szórhatunk rá. Olajjal meglocsoljuk, majd a fűszereket jól belemasszírozzuk a csirkecombokba.
- Egy edényben felhevítjük a sertészsírt, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a cukrot és megvárjuk, míg a cukor kissé karamellizálódik.
- Hozzáadjuk a káposztát, a gerezdekre vágott és kimagozott almát (a héját nem vágtam le), valamint a felkarikázott kolbászt. Ízlés szerint sózzuk, esetleg cukrozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd jó alaposan elkeverjük.
- Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, az aljára kerül a káposzta, majd a káposztára tesszük rá a fűszeres combokat. Kb. 100 ml vízzel felöntjük, lefedjük, 200 fokon pedig kb. 1 órát sütjük. 1 óra után a sütőtál fedelét levesszük és addig sütjük, amíg a combok felülete szép aranybarna színt nem kap.
- Burgonyagombóccal tálaljuk, a receptt itt található: Burgonyagombóc
Blogom: Vaření s Tomem