TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkecsíkok gombával, jázminrizzsel
Csirkecsíkok gombával, jázminrizzsel
Recept Csirkecsíkok gombával, jázminrizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csirkemell nagy hátránya, hogy nehéz egyben jól elkészíteni, főleg úgy, hogy ne száradjon ki. Ezért is szeretem a fűszeres csirkecsíkokat, mert a husifalatok elve szaftosan kerülnek a tányérra. Szerző: LuckaZubata

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Csirkecsíkok gombával, jázminrizzsel

A csirkemell nagy hátránya, hogy nehéz egyben jól elkészíteni, főleg úgy, hogy ne száradjon ki. Ezért is szeretem a fűszeres csirkecsíkokat, mert a husifalatok elve szaftosan kerülnek a tányérra. Szerző: LuckaZubata

Alapanyagok
500 g
jázminrizs
Ízlés szerint
só és bors
Ízléa szerint
petrezselyemzöld
250 g
csiperke
200 ml
főzőtejszín
1 szelet
vaj
1 ev. kanál
búzafinomliszt
500 g
csirkemell
zöldség
repceolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A rizst készre főzzük.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk.
  3. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. A rántást tejszínnel felöntjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát.
  4. Sózzuk és borsozzuk, majd amikor a gomba már puha, pár darabot félreteszünk, a maradékot pedig botmixerrel leturmixoljuk. Visszatesszük a pár szelet gombát, pár percig tovább főzzük. Amikor már késznek ítéljük, hozzáadjuk a csirkehúst.
  5. Rizzsel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük. Friss zöldséggel, salátával is szervírozhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása