Csirkecsíkok gombával, jázminrizzsel
A csirkemell nagy hátránya, hogy nehéz egyben jól elkészíteni, főleg úgy, hogy ne száradjon ki. Ezért is szeretem a fűszeres csirkecsíkokat, mert a husifalatok elve szaftosan kerülnek a tányérra. Szerző: LuckaZubata
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021
Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
500 gjázminrizs
Ízlés szerintsó és bors
Ízléa szerintpetrezselyemzöld
250 gcsiperke
200 mlfőzőtejszín
1 szeletvaj
1 ev. kanálbúzafinomliszt
500 gcsirkemell
zöldség
repceolaj
- A rizst készre főzzük.
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk.
- A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. A rántást tejszínnel felöntjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát.
- Sózzuk és borsozzuk, majd amikor a gomba már puha, pár darabot félreteszünk, a maradékot pedig botmixerrel leturmixoljuk. Visszatesszük a pár szelet gombát, pár percig tovább főzzük. Amikor már késznek ítéljük, hozzáadjuk a csirkehúst.
- Rizzsel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük. Friss zöldséggel, salátával is szervírozhatjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí nudličky na žampionech s jasmínovou rýží.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchenstreifen mit Pilz-Sahne-Soße und Jasminreis an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS