Csirkecsíkok gombával, jázminrizzsel

Recept Csirkecsíkok gombával, jázminrizzsel

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A csirkemell nagy hátránya, hogy nehéz egyben jól elkészíteni, főleg úgy, hogy ne száradjon ki. Ezért is szeretem a fűszeres csirkecsíkokat, mert a husifalatok elve szaftosan kerülnek a tányérra. Szerző: LuckaZubata

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

500 gjázminrizs
Ízlés szerintsó és bors
Ízléa szerintpetrezselyemzöld
250 gcsiperke
200 mlfőzőtejszín
1 szeletvaj
1 ev. kanálbúzafinomliszt
500 gcsirkemell
zöldség
repceolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A rizst készre főzzük.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk.
  3. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. A rántást tejszínnel felöntjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát.
  4. Sózzuk és borsozzuk, majd amikor a gomba már puha, pár darabot félreteszünk, a maradékot pedig botmixerrel leturmixoljuk. Visszatesszük a pár szelet gombát, pár percig tovább főzzük. Amikor már késznek ítéljük, hozzáadjuk a csirkehúst.
  5. Rizzsel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük. Friss zöldséggel, salátával is szervírozhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás