Csirkegolyók tejszínes mártásban

A csirkegolyók tejszínes mártásban nagyon egyszerű, gyors és finom egytálétel. Nem kell hozzá sok hozzávaló, talán a legtöbb időt a csirkemell ledarálása vagy apróra vágása veszi igénybe. Alternatíva lehet a darált pulykahús. Köretnek burgonya tálalható, bármilyen módon elkészítve. Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 15.10.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkegolyók tejszínes mártásban

Hozzávalók

Szükségünk van:
500 gcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1 dbtojás
3 gerezdfokhagyma
200 mlfőzőtejszín
150 greszelni való sajt
bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet apróra vágjuk vagy ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.
  2. A húsos keverékből kis golyókat formázunk /ha a massza túl híg és nem formázható, akkor egy kevés finomliszttel addig sűrítjük, míg formázható nem lesz/. A golyókat egy hőálló tálba tesszük.
  3. A golyókat egy 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. Amíg a golyók sülnek, egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot. Összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 15 perc után ezzel a keverékkel leöntjük a csirkegolyókat. Visszatesszük a sütőbe és további 15-20 percig sütjük (ez a golyók nagyságától függ).
  5. Krumplival, rizzsel vagy tésztával tálaljok, esetleg zöldsalátával. Jó étvágyat!