Csirkegyros tortillában fokhagymás öntettel

Recept Csirkegyros tortillában fokhagymás öntettel

Hozzáadta: TopPetra, 31.8.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis ötletes gyors ebéd vagy vacsora, ami ráadásul gyorsan elkészíthető. A tortilla lapokat gyorsan előkészítjük (én pár pillanatra sütőbe teszem), belecsomagoljuk az előkészített alapanyagokat, meglocsoljuk az öntettel, és már tálalható is. Szerző: Nada I. (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 31.8.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

ALAPANYAGOK

6 dbtortilla lap
500 gcsirkemell
gyros fűszerkeverék
olaj
kígyóuborka
paprika, különböző színben
cherry paradicsom

Öntet:

tejföl
fokhagyma (2 gerezd)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst kockázzuk, gyros fűszerkeverékkel megszórjuk. Ha nem elég sós, akkor még sózhatjuk. Pár percet pihentetjük.
  2. A kis fűszeres csirkedarabokat forró olajon megsütjük. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk, a magját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük vagy kis hasábokra vágjuk. A paradicsomot félbe vagy negyedekre vágjuk. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk. A tortilla lapokat kevés vízzel meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben 1-2 percig sütjük.
  3. A kész tortillalapokat megszórjuk a hússal, zöldséggel, meglocsoljuk a fokhagymás öntettel, felcsavarjuk, tálaljuk. Ízlés szerint hagymát is adhatunk hozzá.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás