Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel

Én nagyon kedvelem a keleti, ázsiai ételeket és ízeket, szívesen kísérletezgetek alapanyagokkal, fűszerekkel és technikákkal. Ha viszont nincs otthon megfelelő fűszer, vagy fűszerkeverék, de mégis valami izgalmasabbra vágyok, akkor egyszerűen csirkehúst készítek kínai módra, főtt rizzsel. A keleti ízvilágot a szójaszósz, a worcester szósz és a póréhagyma adja. Bátran használható shiitake gomba is, és ha valaki szereti, akkor a chilli vagy csípős mártás sem hiányozhat a fogásból.

Hozzáadta:admin, 28.12.2016
Kategória: Főételek
Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
400 gcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1/2 dbnagyobb paprika (piros)
20 gmogyoró (elhagyható)
2 dbtojás sárgája
1 dbpóréhagyma
kb. 1 marékszárított gomba
1/2 dbkínai kel csíkokra szelve
1 ev. kanálkukoricakeményítő
fokhagyma granulátum
só, bors, őrölt paprika (édes)
5 ev. kanálszójaszósz
2 ev. kanálWorcester szósz
100 mlolaj

Elkészítés menete

  1. Egy tálba beleszórjuk a keményítőt, egy kevés őrölt feketeborsot és fokhagyma granulátumot, majd 1 evőkanál vízzel elkeverjük. Sűrű kása állagú masszát kapunk, amihez hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután a csirkemellet megmossuk, vékonyra felvágjuk, majd beletesszük ebbe a szószba és kb. 5 percet benne hagyjuk.
  2. Egy wokban (vagy nagyobb serpenyőben) felforrósítjuk az olajat, majd 5-8 percig ebben sütjük a csirkét. A sütés első 3 perce alatt a csirkéket folyamatosan kevergetjük, nehogy a húscsíkok összetapadjanak.
  3. A megsült csirkecsíkokat egy tálba tesszük és félrerakjuk. A wokból az olaj nagyobb részét eltávolítjuk, újra felforrósítjuk, majd beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát és póréhagymát, a csíkokra vágott paprikát, majd a gombát. Pirospaprikával és fokhagymagranulátummal ízesítjük, hozzáadjuk a mogyorót, alaposan elkeverjük, majd felöntjük 100 ml vízzel. A wokot lefedjük és a zöldségeket 10 percig pároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a húst, a szószokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, beletesszük a csíkokra vágott kínai kelt, egyet keverünk rajta, majd levesszük a tűzről. Főtt rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí