TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkehúsos mexikói pikáns falatok
Csirkehúsos mexikói pikáns falatok
Recept Csirkehúsos mexikói pikáns falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Aki szereti a karakteres és csípős ételeket, az biztos örömét leli a csirkehúsos mexikói pikáns falatokban. Az előző napi vacsora során nem kevés paradicsomszósz maradt ki pizzakészítés közben, és mivel nem szeretek pazarolni, elkészítettem ezt a fogást. Ha nagyon szeretjük a pikáns és csípős ízt, akkor a paradicsomszószba akár chiliszószt is keverhetünk, és a csirkét is fűszerezhetjük csípős pirospaprikával. Én ezt elhagytam, a végén pedig úgy ítélte a család, hogy az egy darab erős paprika is kellően pikánssá tette az ételt.

Alexa96    ·   5.2.2017

Csirkehúsos mexikói pikáns falatok

Aki szereti a karakteres és csípős ételeket, az biztos örömét leli a csirkehúsos mexikói pikáns falatokban. Az előző napi vacsora során nem kevés paradicsomszósz maradt ki pizzakészítés közben, és mivel nem szeretek pazarolni, elkészítettem ezt a fogást. Ha nagyon szeretjük a pikáns és csípős ízt, akkor a paradicsomszószba akár chiliszószt is keverhetünk, és a csirkét is fűszerezhetjük csípős pirospaprikával. Én ezt elhagytam, a végén pedig úgy ítélte a család, hogy az egy darab erős paprika is kellően pikánssá tette az ételt.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
csirkemell
3 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
őrölt kömény
2 db
paradicsom
400 g
paradicsomszósz
200 g
tejszínes tömlős sajt
1 db
hegyes erős paprika
8 db
tortilla lap (kukoricalisztből)
reszelt sajt
bors
szárított petrezselyemzöld
őrölt édes pirospaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet felkockázzuk és forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt kömény és édes pirospaprika keverékével.
  2. A paradicsomot felkockázzuk és hozzáadjuk a húshoz. Pár percig együtt főzzük a paradicsomot és a húst, majd felöntjük a paradicsommártással és további 4-5 percig főzzük.
  3. A tömlős sajtot elkeverjük a petrezselyemzölddel és az apróra vágott hegyes erős paprikával.
  4. Egy olajjal kikent sütőforma aljára rakjuk a paradicsomos csirke felét, lefedjük 4 db tortilla lappal, majd a tortilla lapokat megkenjük az elkészített tömlős sajttal. Újabb adag tortilla lap következik, erre tesszük rá a csirke másik felét, majd reszelt sajttal, ízlés szerint pedig petrezselyemzölddel is megszórjuk.
  5. Az így elkészített csirkét a sütőbe tesszük és 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása