Csirkehúsos mexikói pikáns falatok

Aki szereti a karakteres és csípős ételeket, az biztos örömét leli a csirkehúsos mexikói pikáns falatokban. Az előző napi vacsora során nem kevés paradicsomszósz maradt ki pizzakészítés közben, és mivel nem szeretek pazarolni, elkészítettem ezt a fogást. Ha nagyon szeretjük a pikáns és csípős ízt, akkor a paradicsomszószba akár chiliszószt is keverhetünk, és a csirkét is fűszerezhetjük csípős pirospaprikával. Én ezt elhagytam, a végén pedig úgy ítélte a család, hogy az egy darab erős paprika is kellően pikánssá tette az ételt.

Hozzáadta:, 5.2.2017
Kategória: Főételek
Recept Csirkehúsos mexikói pikáns falatok

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gcsirkemell
3 ev. kanálolaj
1 kv. kanálőrölt kömény
2 dbparadicsom
400 gparadicsomszósz
200 gtejszínes tömlős sajt
1 dbhegyes erős paprika
8 dbtortilla lap (kukoricalisztből)
reszelt sajt
bors
szárított petrezselyemzöld
őrölt édes pirospaprika

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet felkockázzuk és forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt kömény és édes pirospaprika keverékével.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A paradicsomot felkockázzuk és hozzáadjuk a húshoz. Pár percig együtt főzzük a paradicsomot és a húst, majd felöntjük a paradicsommártással és további 4-5 percig főzzük.
  3. A tömlős sajtot elkeverjük a petrezselyemzölddel és az apróra vágott hegyes erős paprikával.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Egy olajjal kikent sütőforma aljára rakjuk a paradicsomos csirke felét, lefedjük 4 db tortilla lappal, majd a tortilla lapokat megkenjük az elkészített tömlős sajttal. Újabb adag tortilla lap következik, erre tesszük rá a csirke másik felét, majd reszelt sajttal, ízlés szerint pedig petrezselyemzölddel is megszórjuk.
  5. Az így elkészített csirkét a sütőbe tesszük és 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal