TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Csirkekuglóf
Csirkekuglóf
Recept Csirkekuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   9.7.2017

Csirkekuglóf

A kuglóf sütőformát nemcsak édességek, hanem akár sós és tartalmas, húsos fogások elkészítésére is lehet használna. A csirkemell tortát már többször készítettem a családnak, de legutóbb, hogy egy kis változatosságot csempésszek a fogásokba, a csirkekuglófot készítettem el. A menet nagyon egyszerű: a szalonnával jó alaposan kibéleljük a formát, beletesszük a kiklopfolt és ízesített csirkemellet, rápakoljuk a többi hozzávalót – tojás, fűszerek, sajt, kolbász, füstölt sonka…, majd betakarjuk a szalonnával és készre sütjük. A kuglófot burgonyával tálaljuk.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

6 db
csirkemell
200 g
szalonna
4 db
tojás
ízlés szerinti fűszerek
150 g
sajt
kolbász vagy füstölt sonka
só és bors
póréhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőformát előkészítjük, olajjal kikenjük, majd szalonnával kibéleljük – ügyeljünk arra, hogy a szalonna a középső „oszlopra” is kerüljön.
  2. A csirkemelleket ha kell, félbe vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Ezzel is kibéleljük a formát – rátesszük a szalonnás rétegre és a forma aljára akár több csirkemell is kerülhet. Ráütjük a tojást a közepére, kedvenc fűszereinkkel megszórjuk (én friss zöldfűszert használtam: snidling, petrezselyemzöld, kapor), sózzuk és borsozzuk.
  3. Rátesszük a lereszelt sajtot, megszórjuk a vékonyra karikázott póréhagymával, vagy bármi mással, amit szeretünk és eszünkbe jut.
  4. Erre kerül a felkarikázott kolbász vagy a füstölt sonka, a tetejét pedig befedjük a szalonnával. A kuglófot előre előmelegített, 170 fokos sütőbe tesszük, alufóliával lefedve, és 1 órát sütjük. Egy óra elteltével az alufóliát leszedjük, egy kicsit rápiríthatunk, majd kivesszük a sütőből. Burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása