Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával

A csirkemáj a hálás alapanyagok közé tartozik, mert könnyen és gyorsan tudunk belőle tartalmas ételt készíteni. A titka, hogy sózni csak a legvégén kell, ellenkező esetben a máj kemény lesz. Ennél a receptnél is így jártam el. A csirkemájat tejszínes mártással burgonyapürével tálaltam, a tetejére pedig lisztbe forgatott és forró olajban megsütött, ropogós hagymával szórtam meg.

Hozzáadta:, 7.5.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával

Hozzávalók

500 gcsirkemáj
2 dbvöröshagyma
400 gtömlős sajt
ízlés szerint só és bors
1/2 bögreforró víz
1/2 bögrefőzőtejszín (33%)

Elkészítés menete

  1. Az egyik vöröshagymát félholdakra szeleteljük, forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk, hozzáadjuk a hagymához, kifehéredésig pirítjuk. Ez attól függ, mekkora a csirkemáj. Minél kisebbek, annál gyorsabban elkészülnek.
  3. Amikor a csirkemáj már kifehéredett, hozzáadjuk a krémsajtot, a vizet és a tejszínt. Elkeverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Csak ezután sózzuk és borsozzuk.
  4. A másik vöröshagymát szintén félholdakra vágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük.
  5. A csirkemájat burgonyapürével tálaljuk, tetejét az olajban sült hagymával megszórjuk.

Forrás: Vk