Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával
A csirkemáj a hálás alapanyagok közé tartozik, mert könnyen és gyorsan tudunk belőle tartalmas ételt készíteni. A titka, hogy sózni csak a legvégén kell, ellenkező esetben a máj kemény lesz. Ennél a receptnél is így jártam el. A csirkemájat tejszínes mártással burgonyapürével tálaltam, a tetejére pedig lisztbe forgatott és forró olajban megsütött, ropogós hagymával szórtam meg.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gcsirkemáj
2 dbvöröshagyma
400 gtömlős sajt
ízlés szerint só és bors
1/2 bögreforró víz
1/2 bögrefőzőtejszín (33%)
- Az egyik vöröshagymát félholdakra szeleteljük, forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
- A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk, hozzáadjuk a hagymához, kifehéredésig pirítjuk. Ez attól függ, mekkora a csirkemáj. Minél kisebbek, annál gyorsabban elkészülnek.
- Amikor a csirkemáj már kifehéredett, hozzáadjuk a krémsajtot, a vizet és a tejszínt. Elkeverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Csak ezután sózzuk és borsozzuk.
- A másik vöröshagymát szintén félholdakra vágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük.
- A csirkemájat burgonyapürével tálaljuk, tetejét az olajban sült hagymával megszórjuk.
Forrás: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym z chrupiącą cebulką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchenleber in Sahnesoße mit knusprig gebratenen Zwiebeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS