TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával
Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   7.5.2018

Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával

A csirkemáj a hálás alapanyagok közé tartozik, mert könnyen és gyorsan tudunk belőle tartalmas ételt készíteni. A titka, hogy sózni csak a legvégén kell, ellenkező esetben a máj kemény lesz. Ennél a receptnél is így jártam el. A csirkemájat tejszínes mártással burgonyapürével tálaltam, a tetejére pedig lisztbe forgatott és forró olajban megsütött, ropogós hagymával szórtam meg.

10 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
500 g
csirkemáj
2 db
vöröshagyma
400 g
tömlős sajt
ízlés szerint só és bors
1/2 bögre
forró víz
1/2 bögre
főzőtejszín (33%)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az egyik vöröshagymát félholdakra szeleteljük, forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk, hozzáadjuk a hagymához, kifehéredésig pirítjuk. Ez attól függ, mekkora a csirkemáj. Minél kisebbek, annál gyorsabban elkészülnek.
  3. Amikor a csirkemáj már kifehéredett, hozzáadjuk a krémsajtot, a vizet és a tejszínt. Elkeverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Csak ezután sózzuk és borsozzuk.
  4. A másik vöröshagymát szintén félholdakra vágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük.
  5. A csirkemájat burgonyapürével tálaljuk, tetejét az olajban sült hagymával megszórjuk.

Forrás: Vk

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept