Csirkemell burgonyás tésztában

Nagyon kiadós vacsorával készültem a családnak, ami után mind a tíz ujjukat megnyalták! A csirkemell burgonyás tésztában remek választás azokra a napokra, mikor szükség van a plussz energiára! A recept lényege, hogy a befűszerezett csirkemellet lisztbe és az előkészített burgonyás tésztába forgatjuk, majd tepsiben megsütjük. A sütés vége előtt még jó adag sajtot is szórtam a szeletekre. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 28.5.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkemell burgonyás tésztában

Hozzávalók

500 gcsirkemell
4 dbburgonya
4 dbtojás
4 ev. kanálzsemlemorzsa
2 ev. kanálbúzafinomliszt
100 greszelt sajt
só és bors
0,5 dclolaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A felesleges nedvességet kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, sózzuk és borsozzuk, majd eldolgozzuk.
  3. A hússzeleteket először a lisztbe, majd a burgonyás tésztába forgatjuk.
  4. A hússzeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Olajjal megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Mielőtt végleg kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal és addig hagyjuk a sütőben, amíg a sajt rá nem olvad.