Csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval

A csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval egy kitűnő inspiráció, amivel meglephetjük szeretteinket. A recept egyik nagy előnye, hogy a hozzávalók variálásával szinte ezer féle módon elkészíthető. Mindenki azzal gazdagítja, amivel szeretné, amire gusztusa van, és amit a család szeret. Több zöldség, kevesebb tejföl, egy kis füstölt szalonna, esetleg sonka, vagy jó sok sajt… Néha az is elég, ha megnézzük, mi van a hűtőben és azt használjuk a csirke takarójának.

Hozzáadta:, 10.5.2017
Kategória: Főételek
Recept Csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbcsirkemell
3 dbburgonya
2 dbnagyobb paradicsom
1 dbvöröshagyma
2 dbnagyobb csiperkegomba
snidling
150 gtejföl
só és bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk. Leitatjuk a felesleges nedvességet, majd vékonyra szeleteljük. A szeletelt csirkemellet olajjal kikent tepsibe tesszük, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. A hagymát a gombával együtt megpirítjuk, majd rátesszük a csirkemellre.
  3. Rátesszük a felszeletelt paradicsomot és megszórjuk a snidlinggel.
  4. Erre kerül a lereszelt burgonya. A tetejét megkenjük a tejföllel, és még szükség szerint fűszerezzük, snidlinggel megszórjuk.
  5. A csirkemelleket 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a csirkemell vastagságától.
  6. Rizzsel, főtt burgonyával, salátával tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk