Csirkemell ecetes pácban, burgonyapürével

Recept Csirkemell ecetes pácban, burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 22.12.2016

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a karakteres ízeket, elsősorban annak ajánlom figyelmébe a csirkemellet ecetes pácban, burgonyapürében. Ha valakinek az ecet túl erős és karakteres lenne, akkor nyugodtan használhat akár citromlevet, vagy ecet és fehérbor keverékét. A pácban érlelt hús kisütve a folyékony tésztapanírban nagyon laktató étel, krumplipürével és paradicsomos salátával pedig egyenesen verhetetlen.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.12.2016

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

Szeletelt csirkemell

Páchoz:

ecet (8)
olaj
bors
vöröshagyma

Folyékony panírhoz:

2 dbtojás
1 kv. kanálolaj
búzafinomliszt
kevés víz vagy fehérbor az esetleges hígításhoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az ecetet és az olajat 1:1 arányban elkeverjük, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, majd ebbe a pácba tesszük bele a csirkemellet. Lehetőség szerint a hús teljesen merüljön el a pácban, és legalább egy éjszakán át pácoljuk (de akár 2 napot is eláll benne).
  2. Ezután a húst kivesszük a pácból, majd egy konyhai törlőkendővel alaposan leitatjuk róla felesleges páclevet. A húsokat búzafinomlisztben megforgatjuk, ezt követően pedig belemártjuk a tésztába. A folyékony panírhoz (tésztához) a hozzávalókat elkeverjük, annyi lisztet használunk, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjunk. Ha netán túl sűrű lenne, kevés vízzel vagy fehérborral hígítható.
  3. A csirkemellet forró olajban aranyszínűre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás