Csirkemell ecetes pácban, burgonyapürével

Aki szereti a karakteres ízeket, elsősorban annak ajánlom figyelmébe a csirkemellet ecetes pácban, burgonyapürében. Ha valakinek az ecet túl erős és karakteres lenne, akkor nyugodtan használhat akár citromlevet, vagy ecet és fehérbor keverékét. A pácban érlelt hús kisütve a folyékony tésztapanírban nagyon laktató étel, krumplipürével és paradicsomos salátával pedig egyenesen verhetetlen.

Hozzáadta:admin, 22.12.2016
Kategória: Főételek
Csirkemell ecetes pácban, burgonyapürével

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
Szeletelt csirkemell
Páchoz:
ecet (8)
olaj
bors
vöröshagyma
Folyékony panírhoz:
2 dbtojás
1 kv. kanálolaj
búzafinomliszt
kevés víz vagy fehérbor az esetleges hígításhoz

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az ecetet és az olajat 1:1 arányban elkeverjük, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, majd ebbe a pácba tesszük bele a csirkemellet. Lehetőség szerint a hús teljesen merüljön el a pácban, és legalább egy éjszakán át pácoljuk (de akár 2 napot is eláll benne).
  2. Ezután a húst kivesszük a pácból, majd egy konyhai törlőkendővel alaposan leitatjuk róla felesleges páclevet. A húsokat búzafinomlisztben megforgatjuk, ezt követően pedig belemártjuk a tésztába. A folyékony panírhoz (tésztához) a hozzávalókat elkeverjük, annyi lisztet használunk, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjunk. Ha netán túl sűrű lenne, kevés vízzel vagy fehérborral hígítható.
  3. A csirkemellet forró olajban aranyszínűre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem