Csirkemell krémes mustáros mártással

A csirkemell egyik nagy előnye, hogy számtalan módon el lehet készíteni. Nem vicc, mindenki másképp csinálja, más-más zöldséggel, fűszerekkel, módszerrel… A csirkemell krémes mustáros mártással finom currys páccal készül, egy kis répával, valamint tejfölös-mustáros szósszal. Szerintem nagyon ötletes recept, remek ízvilággal. Curry fűszerkeverék helyett már curry pasztával is készítettem, amitől jó csípős, pikáns lett.

Hozzáadta:, 12.12.2017
Kategória: Főételek
Csirkemell krémes mustáros mártással

Hozzávalók

300 gcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1 dbsárgarépa
3 ev. kanáltejföl
2 ev. kanálmagvas mustár
2 ev. kanálklasszikus mustár
2 ev. kanálbúzafinomliszt
1 bögreforró víz
só, bors
növényi olaj
Húspác:
1-2 ev. kanálcurry fűszerkeverék
1/2 kv. kanál
2 ev. kanál szójaszósz
bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk és feldaraboljuk. Elkészítjük a húspácot és rácsorgatjuk a húsra. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszakán át is pácolhatjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pácolt húst. Amikor már a hús is megpirult, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és pár pillanatig tovább pirítjuk.
  3. Ezután felöntjük a forró vízzel, sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a maradék liszttel elkevert tejölt és a mustárt, majd egyet forralunk rajta.
  4. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.