Csirkemell rolád kecskesajttal és spenóttal

Recept Csirkemell rolád kecskesajttal és spenóttal

Hozzáadta: Alexa96, 28.1.2017

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha egy különleges, mégis klasszikus főételre vágyunk, akkor a csirkemell rolád kecskesajttal és spenóttal tökéletes választás. Ez a fogás nemcsak ízletes, hanem szerintem nagyon mutatós is. Amikor tálalom, az elkészített roládokat félbevágom, és gazdag salátaágyon tálalom (rukkola esetleg madársaláta, paradicsom, lilahagyma). Én elsősorban krumplipürével tálalom, a salátaágyon található ropogós zöldségek pedig szintén nagyon gyorsan elfogynak.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Alexa96, 28.1.2017

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

csirkemell
kecskesajt
szalonna
spenótlevél
fokhagyma granulátum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst kiklopfoljuk, rátesszük a spenótlevelet (fagyasztottat is használhatunk, amit előtte kiolvasztunk), megszórjuk a fokhagyma granulátummal, rámorzsoljuk a kecskesajtot, majd a csirkemellet felcsavarjuk. A töltött roládot szalonnába (vagy sonkába) göngyöljük. Mivel a sajt kellően karakteres és fűszeres, a csirkét nem kell sózni.
  2. A tekercseket kevés olajon, serpenyőben minden oldalon megpirítjuk, majd a roládokat hőálló tálba tesszük és 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  3. Burgonyapürével tálaljuk.

Blogom: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás