Csirkemell rolád kecskesajttal és spenóttal
Ha egy különleges, mégis klasszikus főételre vágyunk, akkor a csirkemell rolád kecskesajttal és spenóttal tökéletes választás. Ez a fogás nemcsak ízletes, hanem szerintem nagyon mutatós is. Amikor tálalom, az elkészített roládokat félbevágom, és gazdag salátaágyon tálalom (rukkola esetleg madársaláta, paradicsom, lilahagyma). Én elsősorban krumplipürével tálalom, a salátaágyon található ropogós zöldségek pedig szintén nagyon gyorsan elfogynak.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
csirkemell
kecskesajt
szalonna
spenótlevél
fokhagyma granulátum
- A húst kiklopfoljuk, rátesszük a spenótlevelet (fagyasztottat is használhatunk, amit előtte kiolvasztunk), megszórjuk a fokhagyma granulátummal, rámorzsoljuk a kecskesajtot, majd a csirkemellet felcsavarjuk. A töltött roládot szalonnába (vagy sonkába) göngyöljük. Mivel a sajt kellően karakteres és fűszeres, a csirkét nem kell sózni.
- A tekercseket kevés olajon, serpenyőben minden oldalon megpirítjuk, majd a roládokat hőálló tálba tesszük és 180 fokon 8-10 percig sütjük.
- Burgonyapürével tálaljuk.
Blogom: Vaření a pečení s radostí
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS