TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkemell szeletek tejfölös pácban
Csirkemell szeletek tejfölös pácban
Recept Csirkemell szeletek tejfölös pácban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Meg tudjuk könnyíteni a sütési folyamatot, ha van időnk egy kicsit előre gondolkodni. Ez főleg vasárnap jár nagy előnnyel. Erre tökéletes példa az egyszerű pácok elkészítése, amiben akár egy napot is tudjuk pihentetni a hússzeleteket. Egyik nagy kedvencem a csirkemell szeletek tejfölös pácban. A pác egyszerű, előző este elkészítem, és ezzel fedem be a csirkemellet vagy csirkecombot. Másnap nem marad más hátra, mint egy órával a sütés előtt kivenni a csirkét a hűtőből, zsemlemorzsába forgatni és zsiradékban aranyszínűre sütni. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   24.5.2019

Csirkemell szeletek tejfölös pácban

Meg tudjuk könnyíteni a sütési folyamatot, ha van időnk egy kicsit előre gondolkodni. Ez főleg vasárnap jár nagy előnnyel. Erre tökéletes példa az egyszerű pácok elkészítése, amiben akár egy napot is tudjuk pihentetni a hússzeleteket. Egyik nagy kedvencem a csirkemell szeletek tejfölös pácban. A pác egyszerű, előző este elkészítem, és ezzel fedem be a csirkemellet vagy csirkecombot. Másnap nem marad más hátra, mint egy órával a sütés előtt kivenni a csirkét a hűtőből, zsemlemorzsába forgatni és zsiradékban aranyszínűre sütni. Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
csirkecomb filé vagy csirkemell szelet
180 g
tejföl
1 db
tojás
2 ev. kanál
keményítő
1 ev. kanál
ételízesítő
1 púpos kv. kanál
fokhagymapor
1/2 kv. kanál
őrölt feketebors

Szükségünk lesz még:

zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A száraz hozzávalókat egy lezárható fedelű nagyobb dobozba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, elkeverjük.
  2. A csirkehúst kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk, mert a pácban van ételízesítő, így a sózást csak óvatosan), beletesszük a pácba. A hússzeleteket „eligazítjuk”, hogy jusson mindenhova a pácból.
  3. A dobozt lezárjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Én egy éjszakán át pácoltam.
  4. A kívánt sütés előtt egy órával a hússzeleteket kivesszük a hűtőből, a fedelét levesszük.
  5. A pácolt csirkeszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, serpenyőben, forró olajban aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása