Csirkemell szeletek tejfölös pácban

Meg tudjuk könnyíteni a sütési folyamatot, ha van időnk egy kicsit előre gondolkodni. Ez főleg vasárnap jár nagy előnnyel. Erre tökéletes példa az egyszerű pácok elkészítése, amiben akár egy napot is tudjuk pihentetni a hússzeleteket. Egyik nagy kedvencem a csirkemell szeletek tejfölös pácban. A pác egyszerű, előző este elkészítem, és ezzel fedem be a csirkemellet vagy csirkecombot. Másnap nem marad más hátra, mint egy órával a sütés előtt kivenni a csirkét a hűtőből, zsemlemorzsába forgatni és zsiradékban aranyszínűre sütni. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 24.5.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkemell szeletek tejfölös pácban

Hozzávalók

6 dbcsirkecomb filé vagy csirkemell szelet
180 gtejföl
1 dbtojás
2 ev. kanálkeményítő
1 ev. kanálételízesítő
1 púpos kv. kanálfokhagymapor
1/2 kv. kanálőrölt feketebors
Szükségünk lesz még:
zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A száraz hozzávalókat egy lezárható fedelű nagyobb dobozba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, elkeverjük.
  2. A csirkehúst kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk, mert a pácban van ételízesítő, így a sózást csak óvatosan), beletesszük a pácba. A hússzeleteket „eligazítjuk”, hogy jusson mindenhova a pácból.
  3. A dobozt lezárjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Én egy éjszakán át pácoltam.
  4. A kívánt sütés előtt egy órával a hússzeleteket kivesszük a hűtőből, a fedelét levesszük.
  5. A pácolt csirkeszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, serpenyőben, forró olajban aranyszínűre sütjük.