Csirkemell tejfölös-mustáros pácban, sajtos bundában

Recept Csirkemell tejfölös-mustáros pácban, sajtos bundában

Hozzáadta: TopPetra, 2.7.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Senki sem akarta elhinni, hogy a tejfölös-mustáros pácban érlelt csirkemellet nem olajban sütöttem ki, hanem tepsiben. Hogy jó ropogós és gyönyörű aranybarna legyen, reszelt sajtos zsemlemorzsába forgattam, a sütés előtt pedig vajat tettem a hússzeletekre. A sütő ettől a ponttól kezdve elvégezte a munkáját. A végeredmény szaftos, ropogós csirkemell. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 2.7.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

700 gcsirkemell
ízlés szerint só és bors
4 ev. kanál mustár
200 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint citromlé

Szükségünk lesz még:

150 g reszelni való sajt
6 ev. kanál zsemlemorzsa
125 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A mustárt, tejfölt, zúzott fokhagymát és kevés citromlevet elkeverjük.
  3. A húst beletesszük a pácba és legalább 1 órát pihentetjük. Sőt, akár előző este is bepácolhatjuk, hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap folytatjuk a munkát.%1%2
  4. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a zsemlemorzsával, majd ebbe forgatjuk bele a finom pácolt csirkehúst.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a vajat felkockázzuk és rátesszük a hússzeletekre.%3
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.%4
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás