Csirkemell tejfölös-mustáros pácban, sajtos bundában
Senki sem akarta elhinni, hogy a tejfölös-mustáros pácban érlelt csirkemellet nem olajban sütöttem ki, hanem tepsiben. Hogy jó ropogós és gyönyörű aranybarna legyen, reszelt sajtos zsemlemorzsába forgattam, a sütés előtt pedig vajat tettem a hússzeletekre. A sütő ettől a ponttól kezdve elvégezte a munkáját. A végeredmény szaftos, ropogós csirkemell. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
700 gcsirkemell
ízlés szerint só és bors
4 ev. kanál mustár
200 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint citromlé
Szükségünk lesz még:
150 g reszelni való sajt
6 ev. kanál zsemlemorzsa
125 gvaj
- A húst megmossuk, megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. Sózzuk és borsozzuk.
- A mustárt, tejfölt, zúzott fokhagymát és kevés citromlevet elkeverjük.
- A húst beletesszük a pácba és legalább 1 órát pihentetjük. Sőt, akár előző este is bepácolhatjuk, hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap folytatjuk a munkát.%1%2
- A sajtot lereszeljük, elkeverjük a zsemlemorzsával, majd ebbe forgatjuk bele a finom pácolt csirkehúst.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a vajat felkockázzuk és rátesszük a hússzeletekre.%3
- 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.%4
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS