Csirkemellből készült húsos korongok

Recept Csirkemellből készült húsos korongok
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és ízletes fogás. Akár köretnek és fő fogásnak és felfogható. Természetesen a feltét bátran módosítható, csak rajtunk múlik, mit is szeretnénk. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 mllangyos víz
200 mllangyos tej
1 evőkanálkristálycukor
1 evőkanálélesztőpor
1 kávéskanál
600 gbúzafinomliszt
1 evőkanálolívaolaj

Töltelék:

500 gcsirkemell
2 dbvöröshagyma
2 dbparadicsom
1 dbzöld paprika
1 dbpiros paprika
ízlés szerintpetrezselyemzöld
1 dbújhagyma
2 evőkanálolívaolaj
1 kávéskanál
ízlés szerint
ízlés szerintköménymag
ízlés szerintkakukkfű
200 greszelni való sajt, pl. cheddar

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos vizet és tejet tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőport, elkeverjük. Ezután kerül bele a liszt és só. Alaposan eldolgozzuk, végül az olívaolajat öntjük hozzá. Ezzel is elkeverjük, lefedjük, 30 percig pihentetjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, ugyanígy járunk el a csirkemellel is. Ezeket tálba tesszük, sózzuk, fűszerezzük.
  3. A megkelt tésztát kis darabokra osztjuk, ezekből megformázzuk a korongokat. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd mindegyiket megtöltjük a töltelékkel.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd újabb 10 percre visszatesszük a sütőbe.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás