TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkemellből készült húsos korongok
Csirkemellből készült húsos korongok
Recept Csirkemellből készült húsos korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.5.2022

Csirkemellből készült húsos korongok

Egyszerű és ízletes fogás. Akár köretnek és fő fogásnak és felfogható. Természetesen a feltét bátran módosítható, csak rajtunk múlik, mit is szeretnénk. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 ml
langyos víz
200 ml
langyos tej
1 evőkanál
kristálycukor
1 evőkanál
élesztőpor
1 kávéskanál
600 g
búzafinomliszt
1 evőkanál
olívaolaj

Töltelék:

500 g
csirkemell
2 db
vöröshagyma
2 db
paradicsom
1 db
zöld paprika
1 db
piros paprika
ízlés szerint
petrezselyemzöld
1 db
újhagyma
2 evőkanál
olívaolaj
1 kávéskanál
ízlés szerint
ízlés szerint
köménymag
ízlés szerint
kakukkfű
200 g
reszelni való sajt, pl. cheddar
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos vizet és tejet tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőport, elkeverjük. Ezután kerül bele a liszt és só. Alaposan eldolgozzuk, végül az olívaolajat öntjük hozzá. Ezzel is elkeverjük, lefedjük, 30 percig pihentetjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, ugyanígy járunk el a csirkemellel is. Ezeket tálba tesszük, sózzuk, fűszerezzük.
  3. A megkelt tésztát kis darabokra osztjuk, ezekből megformázzuk a korongokat. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd mindegyiket megtöltjük a töltelékkel.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd újabb 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása