Csirkemelle töltött cukkinitekercs

Kiváló előétel, de fő fogásnak is bátran megállja a helyét. A cukkinitekercset vékonyra vágott, ízes csirkemell szeletekkel gazdagítottam, a többi pedig már csak ráadás. Ízlés szerint kerülhet rá pl. reszelt sajt, ketchup, friss bazsalikomlevél. A csirkemell ízesítése is csak rajtunk múlik, én a klasszikus só, bors, fokhagyma kombónál maradtam.

Hozzáadta:, 7.10.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkemelle töltött cukkinitekercs

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbcukkini
1 dbcsirkemell
2 gerezdfokhagyma
50 greszelni való sajt
ketchup vagy paradicsompüré
só, bors
olívaolaj
bazsalikom

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, hosszában vékonyra szeleteljük – pl. éles burgonyahámozó segítségével. Kell hozzá egy kis ügyesség és türelem, de menni fog. A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  2. Sózzuk, olajjal meglocsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 5-7 percig sütjük.
  3. A csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, olajjal meglocsoljuk, zúzott fokhagymával tovább ízesítjük. Elkeverjük, pár percig pihentetjük.
  4. Minden egyes cukkiniszeletre ráteszünk egy vékony szelet csirkét, reszelt sajttal megszórjuk, bazsalikomlevéllel ízesítjük, tehetünk rá ketchupot vagy paradicsompürét is. Felcsavarjuk.
  5. Fokpiszkálóval rögzítjük, majd visszatesszük a 180 fokos sütőbe és további 25 percig sütjük.

Forrás: Ok