Csirkemellel töltött palacsinta besamellel és sajttal

Egy újabb remek öltelt arra, ha már unjuk az édes palacsintákat. A csirkemellel töltött palacsinta besamellel és sajttal nem árul zsákbamacskát: a töltelék jó adag csirkemell finoman fűszerezve, zöldségesen. A megtöltött palacsintákat a besamellel nyakon öntjük, a tetejét pedig reszelt sajttal bőven megszórjuk, a többit pedig a sütőre bízzuk. A csirkemellet természetesen csirkecombra vagy akár más húsra is cserélhetjük, a zöldségeket pedig tetszés szerint variálhatjuk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 30.9.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkemellel töltött palacsinta besamellel és sajttal

Hozzávalók

Palacsinta:
2 dbtojás
2 bögretej
1,5 bögrefinomliszt
1/2 kv. kanál
olaj kikenéshez
Töltelék:
600 gcsirkemell
1 dbvöröshagyma
2 dbpaprika
1 dbparadicsom
150 gborsó
ső, bors, fűszerpaprika
Besamel:
2 ev. kanálvaj
1,5 ev. kanálfinomliszt
2 bögretej
só, bors
Szükségünk lesz még:
reszelt sajt

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a palacsintatésztát, majd a kellő állagú tészta elkészítése után elkészítjük a palacsintákat. A tészta hozzávalói hozzávetőlegesek, én így készítem el, ha kell, akkor egy kis tejet vagy tejet/ásványvizet adok hozzá (attól függ, mi van otthon).
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és paprikát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és kifehéredésig pirítjuk. Ráöntjük a borsót, a héjától megszabadított és felkockázott paradicsomot, lefedjük és 6-7 percig pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel felöntjük.
  3. Előkészítünk egy nagyobb sütőtálat, amit sütőpapírral kibélelünk. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, becsomagoljuk, majd beletesszük a sütőformába. A tetejét besamel mártással lemglocsoljuk.
  4. A besamelhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk. Tejjel felöntjük, folyamatos kevergetés mellet megvárjuk, míg besűrűsödik, sózzuk és borsozzuk.
  5. A palacsinták tetejét reszelt sajttal megszórjuk, 200 fokon aranyszínűre sütjük.