Csirkemellel töltött palacsinta besamellel és sajttal

Hozzáadta: TopPetra, 30.9.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Reggeli, Ebéd, Vacsora
Egy újabb remek öltelt arra, ha már unjuk az édes palacsintákat. A csirkemellel töltött palacsinta besamellel és sajttal nem árul zsákbamacskát: a töltelék jó adag csirkemell finoman fűszerezve, zöldségesen. A megtöltött palacsintákat a besamellel nyakon öntjük, a tetejét pedig reszelt sajttal bőven megszórjuk, a többit pedig a sütőre bízzuk. A csirkemellet természetesen csirkecombra vagy akár más húsra is cserélhetjük, a zöldségeket pedig tetszés szerint variálhatjuk. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 30.9.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Reggeli, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
Palacsinta:
Töltelék:
Besamel:
Szükségünk lesz még:
- Először elkészítjük a palacsintatésztát, majd a kellő állagú tészta elkészítése után elkészítjük a palacsintákat. A tészta hozzávalói hozzávetőlegesek, én így készítem el, ha kell, akkor egy kis tejet vagy tejet/ásványvizet adok hozzá (attól függ, mi van otthon).
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és paprikát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és kifehéredésig pirítjuk. Ráöntjük a borsót, a héjától megszabadított és felkockázott paradicsomot, lefedjük és 6-7 percig pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel felöntjük.
- A besamelhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk. Tejjel felöntjük, folyamatos kevergetés mellet megvárjuk, míg besűrűsödik, sózzuk és borsozzuk.