Csirkemelles sajtmártásos tepsis tészta

A sült tészták nagy előnye, hogy minden egyes alkalommal más és más ízvilágot tudunk az asztalra varázsolni. A hozzávalók, fűszerek kombinációja megannyi finomságot tud létrehozni. Legutóbb csirkemelles sajtmártásos tepsis tésztát késztettem. Az elkészítés nagyon egyszerű: a csirkemellet lepirítjuk, a tésztát megfőzzük, a sajtmártást elkészítjük (csomó lehetőségünk van, pl. a sajt kiválasztásánál), az egyes előkészített alapanyagokat tepsibe tesszük és megsütjük. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 30.9.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkemelles sajtmártásos tepsis tészta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 csomagtészta (penne)
1 párcsirkemell
1,5 bögremozzarella
olívaolaj
só, bors
Mártás:
1 ev. kanálolívaolaj
4 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálbúzafinomliszt
1 bögrecsirkehúsleves (vagy alaplé)
1 bögretej
3/4 bögrereszelt mozzarella vagy parmezán (amire gusztusunk van)
1/2 kv. kanál
1/4 kv. kanálőrölt bors

Elkészítés menete

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőtálat vagy magasabb falú tepsit vajjal kikenjük.
  3. A tészta felét a tepsibe tesszük, a másik felét elkeverjük a mártással (ha nem szimpatikus a mártás, akkor egész egyszerűen ízesített főzőtejszínnel elkeverjük, vagy más mártással).
  4. Mártás: az olívaolajat felhevítjük, megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát. Rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Felöntjük a húslevessel (vagy alaplével), hozzáöntjük a tejet és addig főzzük, amíg el nem kezd forrni. Kb. 1-2 percig főzzük, ezalatt szépen besűrűsödik. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Hozzáadjuk a pirított csirkemellet és jó alaposan elkeverjük. Rárétegezzük a tepsi alján lévő tésztára, a tetejét reszelt mozzarella sajttal megszórjuk.
  6. Sütőbe tesszük, 20-25 perc alatt készre sütjük.