Csirkemelles tészta Niva mártással

Ízletes és gyors vacsorára vágyunk, karakteres ízvilággal? Akkor a csirkemelles tészta Niva mártással egy kitűnő választás. Szerintem a kéksajtok nagyon is jó és használható fűszerek, a Niva pedig még a megfizethető kategóriába is esik. Ehhez a fogáshoz csupán pár alapanyagra van szükség, a négy fő elem pedig a sajt, a csirke, a tejszín és a tészta. Mivel nagyon gyorsan kész van, akár gyors hétköznapi vacsorának is megállja a helyét.

Hozzáadta:Alexa96, 4.1.2017
Kategória: Főételek, Mártások, Tészták
Csirkemelles tészta Niva mártással

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 ev. kanálolaj
300 gcsirkemell
120 gNiva
200 mlhabtejszín
125 mlvíz
apróra vágott snidling
bors

Elkészítés menete

  1. A forró olajon aranyszínűre pirítjük az apró kockára vágott csirkemellet, amit előtte kicsit megsóztunk (mivel a Niva sajt nagyon sós, ezért a csirkehúst óvatosan kell sózni) és borsozunk.
  2. A csirkehúst a vízzel vagy húslevessel felöntjük és miután felforrt, alacsony lángon 5-10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a tejszínt és belemorzsoljuk a Niva sajtot. A sajttól a mártás igazán sűrű és ízletes lesz. Az utolsó lépés az apróra vágott snidling, amit rászórunk a szószra.
  3. Főtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának