Csirkés currys tócsnik cukkinivel

Hát, be kell vallanom, főzés közben nem a legszebb látvány ez az étel, mindennek kinéz sütés előtt a keverőtálban, csak ennivalónak nem. De, amint bekerül a serpenyőbe, és elkezd illatozni, nem lesz kétséged, hogy az ízek kárpótolnak majd mindenért. Akár hidegen is fogyasztható, úgyhogy a maradék tócsnikat becsomagoltam a kistűzoltómnak, hogy magával vihesse a versenyére. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 10.10.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkés currys tócsnik cukkinivel

Hozzávalók

3 dbnagy csirke felsőcomb (kisebb kockákra vágva)
1 dbközepes hagyma (apróra vágva)
1 dbkis cukkini (kb. 250g, héjastól le kell reszelni nagylukú reszelőn)
5 dbtojás
1 ev.kanálszárított majoránna
1 ev.kanálcurry fűszer
1 ev.kanálfüstölt édesnemes paprika
1 ev.kanálételízesítő
1 ev.kanálWorchesterszósz
2 ev.kanálszójaszósz
1 ev.kanál
1/2 ev.kanálőrölt feketebors
4 púpos ev.kanálburgonyakeményítő
olaj a sütéshez

Elkészítés menete

  1. Egy tálban összekeverjük a tojást, ételízesítőt, Worchester szószt, szójaszószt, hozzáadjuk a fűszereket és a sót, belekeverjük a keményítőt, majd alaposan elkeverjük egymással a hozzávalókat. A keverékhez adjuk még a húst is, összekeverjük, majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
  2. Másnap lereszeljük nagylyukú reszelőn a cukkinit, enyhén megsózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzákeverjük ezt is a húsos keverékhez.
  3. Alaposan összekeverjük, mivel a keményítő szeret kiválni, és lesüllyedni az edény aljára. Nagy kanállal kisebb tócsnikat szaggatunk, majd olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Papír törlőkendőre tesszük ki őket, hogy az felitassa a felesleges zsiradékot.