TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Csirkés currys tócsnik cukkinivel
Csirkés currys tócsnik cukkinivel
Recept Csirkés currys tócsnik cukkinivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hát, be kell vallanom, főzés közben nem a legszebb látvány ez az étel, mindennek kinéz sütés előtt a keverőtálban, csak ennivalónak nem. De, amint bekerül a serpenyőbe, és elkezd illatozni, nem lesz kétséged, hogy az ízek kárpótolnak majd mindenért. Akár hidegen is fogyasztható, úgyhogy a maradék tócsnikat becsomagoltam a kistűzoltómnak, hogy magával vihesse a versenyére. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   10.10.2019

Csirkés currys tócsnik cukkinivel

Hát, be kell vallanom, főzés közben nem a legszebb látvány ez az étel, mindennek kinéz sütés előtt a keverőtálban, csak ennivalónak nem. De, amint bekerül a serpenyőbe, és elkezd illatozni, nem lesz kétséged, hogy az ízek kárpótolnak majd mindenért. Akár hidegen is fogyasztható, úgyhogy a maradék tócsnikat becsomagoltam a kistűzoltómnak, hogy magával vihesse a versenyére. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
nagy csirke felsőcomb (kisebb kockákra vágva)
1 db
közepes hagyma (apróra vágva)
1 db
kis cukkini (kb. 250g, héjastól le kell reszelni nagylukú reszelőn)
5 db
tojás
1 ev.kanál
szárított majoránna
1 ev.kanál
curry fűszer
1 ev.kanál
füstölt édesnemes paprika
1 ev.kanál
ételízesítő
1 ev.kanál
Worchesterszósz
2 ev.kanál
szójaszósz
1 ev.kanál
1/2 ev.kanál
őrölt feketebors
4 púpos ev.kanál
burgonyakeményítő
olaj a sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Egy tálban összekeverjük a tojást, ételízesítőt, Worchester szószt, szójaszószt, hozzáadjuk a fűszereket és a sót, belekeverjük a keményítőt, majd alaposan elkeverjük egymással a hozzávalókat. A keverékhez adjuk még a húst is, összekeverjük, majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
  2. Másnap lereszeljük nagylyukú reszelőn a cukkinit, enyhén megsózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzákeverjük ezt is a húsos keverékhez.
  3. Alaposan összekeverjük, mivel a keményítő szeret kiválni, és lesüllyedni az edény aljára. Nagy kanállal kisebb tócsnikat szaggatunk, majd olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Papír törlőkendőre tesszük ki őket, hogy az felitassa a felesleges zsiradékot.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása